Rubriek: Kraamzorg

Kraamzorg

Winnen: Zwangergids Rotterdam

Het is de bedoeling dat er een hele serie van verschijnt. Dus dat elke stad zijn eigen Zwangergids krijgt. Dat vind ik nou nog eens een handig en praktisch initiatief. Rotterdam is de eerste stad waar de Zwangergids verschenen is. Binnenkort verschijnt er ook eentje in Breda.

Lees verder...

Noorwegen beste land voor moeders

Nederland staat op de tiende plek van beste landen in de wereld om moeder te zijn. Ons land is daarmee één plaats gezakt in vergelijking met vorig jaar. Vooral op het gebied van zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof scoort Nederland minder ten opzichte van andere, vooral Europese, landen. Dat staat in een rapport van kinderrechtenorganisatie Save the

Lees verder...

Proef tegen babysterfte uitgebreid

Het ministerie van Volksgezondheid heeft het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam een subsidie verleend van 2,5 miljoen euro. Het geld is bedoeld om een proef tegen babysterfte uit te breiden naar zes andere steden. In welke zes steden is nog niet bekend.

Lees verder...

Hielprik test ook op taaislijmziekte

Pasgeboren baby’s worden vanaf volgend jaar ook getest op taaislijmziekte (cystic fibrosis). Dat heeft minister Schippers van Volksgezondheid vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten. Bij de neonatale screening wordt vanaf 1 mei 2011 ook naar deze ziekte wordt gekeken.

Lees verder...

Nog steeds tekort aan kraamzorg

Er is deze zomer opnieuw een groot tekort aan kraamverzorgenden. Dat melden de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamverzorgenden en de vakbond Nu ’91. Een noodmaatregel heeft niet het gewenste effect gehad. Van de 1300 vrouwen die zijn gestart met een speciale korte mbo-opleiding is de helft alweer gestopt. (foto: Brabantzorg.net)

Lees verder...

Tekort kraamzorg volgend jaar nagenoeg opgelost

Het is een ambiteus plan van minister Klink van Volksgezondheid. Hopelijk kan hij het waarmaken. als het aan hem ligt is het tekort aan kraamverzorgenden volgend jaar grotendeels verleden tijd. De minister heeft hierover afspraken gemaakt met verzekeraars, opleiders en clubs van kraamverzorgers. Klink trekt er 20 miljoen euro voor uit.

Lees verder...

Telegraaf zoekt moeders zonder kraamhulp

Je zag het al van mijlenver aan komen. Maar de jaarlijkse zomerkrapte in de kraamzorg neemt dit jaar wel heel serieuze vormen aan. Zorgverzekeraars probeerden nog wat gaten te vullen door kraamhulpen vakantiehuisjes aan te bieden, maar ook dat bood geen soelaas. De Telegraaf becijfert maandag dat dit jaar zeker 20.000 kersverse moeders met hun handen in het haar

Lees verder...

Vakantiehuisjes voor kraamhulpen

Om de krapte in de kraamzorg op te lossen bieden zorgverzekeraars kraamhulpen een vakantiehuisje aan. Onder meer in de Randstad en in Brabant dreigt deze zomer een groot tekort aan kraamhulpen te ontstaan. De vakantiehuisjes worden gehuurd om kraamverzorgsters uit andere delen van het land tijdelijk te huisvesten.

Lees verder...

Verloskundigen draaien op voor krapte kraamzorg

Het is bijna net zo zielig als de asiels die iedere zomer stampvol zitten. Ons land kampt in de vakantieperiode steevast met een tekort aan kraamhulpen. Steeds minder vrouwen zijn te porren voor het beroep en vooral in de zomermaanden breekt dat de sector op. Niet alleen lastig voor vrouwen die net bevallen zijn, ook verloskundigen zijn er de dupe van.

Lees verder...