Rubriek: abortus

De feiten: 7 procent raakt zwanger na verkrachting

Van de vrouwen die verkracht worden, raakt 7 procent zwanger. Dat blijkt uit een onderzoek van kenniscentrum Rutgers WPF (voorheen Rutgers Nisso Groep) uit 2009. De studie is gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid. SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij noemde de kans dat een vrouw zwanger raakt na een verkrachting dinsdag „heel klein”.

Lees verder...

SGP: kans op zwangerschap na verkrachting ‘heel klein’

Hoe dom kun je wezen in verkiezingstijd? Blijkbaar heeft SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij niks geleerd van de enorme uitglijer die de Republikeinse kandidaat voor de Senaat Todd Akin enkele weken geleden maakte. Akin zei ervan overtuigd te zijn dat vrouwen na een verkrachting niet zwanger kunnen worden. Ook Van der Staaij beschouwt het als

Lees verder...

Politicus VS: na verkrachting niet zwanger

Gelukkig dalen we in Nederland tijdens verkiezingscampagnes niet af naar het rampzalige niveau van de Verenigde Staten. Daar draaien de kandidaten hun hand niet om voor wat controversiele uitspraken hier en daar. Neem nou de Republikeinse kandidaat voor de Senaat Todd Akin. Hij is ervan overtuigd dat je van een verkrachting niet zwanger kunt worden.

Lees verder...

‘Kamphues wilde abortus afdwingen’

Rob Kamphues zou zijn vriendin tot een abortus hebben gedwongen. Dat schrijft Privé woensdag. Mona Liza Machado bleek na een stormachtige relatie van twee maanden zwanger te zijn van de programmamaker/presentator. De vrouw besloot toch haar kindje te houden. In augustus is ze bevallen van dochter Monica-Louise.

Lees verder...

Foetus getuigt in abortuszaak

Bizar! In de Verenigde Staten is een foetus opgeroepen om te getuigen in een abortuszaak. Het Huis van Afgevaardigden roept het ongeboren kind op in een hoorzitting over een nieuwe wet die abortussen verbiedt als een eerste hartslag is geconstateerd.

Lees verder...

Artsen tegen verlagen abortusgrens

De vereniging van artsen, KNMG, is tegen het verlagen van de abortustermijn naar 18 weken. Dat ontneemt vrouwen de kans om een zorgvuldige afweging te maken over het al dan niet afbreken van hun zwangerschap. De artsen verwerpen ‘met kracht’ een voorstel van de ChristenUnie.

Lees verder...