Nog steeds tekort aan kraamzorg

Er is deze zomer opnieuw een groot tekort aan kraamverzorgenden. Dat melden de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamverzorgenden en de vakbond Nu ’91. Een noodmaatregel heeft niet het gewenste effect gehad. Van de 1300 vrouwen die zijn gestart met een speciale korte mbo-opleiding is de helft alweer gestopt. (foto: Brabantzorg.net)

Uit enquêtes blijkt dat kraamhulpen in opleiding te snel veel verantwoordelijkheid krijgen. NBvK-bestuurslid Siska de Rijke: “Ze worden zo uitgewoond, dat ze afhaken. Ze doen twee of drie gezinnen op een dag en krijgen soms een euro per uur of niets betaald.”

Kraamzorg Rotterdam heeft klanten al laten weten dat ze rekening moeten houden met 3 uur zorg per dag in plaats van de benodigde 8 uur. De norm voor kraamzorg is tussen de 44 en 49 uur. Wettelijk is 24 uur het minimum. De komende drie jaar is er een jaarlijks tekort van 2000 kraamverzorgenden.

Bron: RTL Nieuws

Lees ook:Tekort kraamzorg volgend jaar nagenoeg opgelost
Lees ook:Verloskundigen draaien op voor krapte kraamzorg
Lees ook:MAMA-diners in Rotterdam
Lees ook:Vakantiehuisjes voor kraamhulpen
Lees ook:MAMAdiner komt op stoom

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nog steeds tekort aan kraamzorg

  1. Anique

    Ook al melden de beroepsvereniging en vakbond dat er een tekort is, in Limburg is er géén tekort aan kraamzorg. Dat blijkt uit gegevens van GroenekruisDomicura. Ik weet alleen even niet of dat komt doordat we hier naar verhouding meer studenten hebben, of dat relatief meer mensen hun opleiding afmaken. In ieder geval geen zorgen om kraamzorg in dit gedeelte van het land! :) Kijk maar eens op http://www.zuidlimburg.nl.

      /   Reply  / 
  2. Kraamzorg Anne Den Haag

    In Den Haag hebben we ook geen tekort aan kraamverzorgenden. We bieden mensen die interesse hebben een opleiding aan, denk dat meerdere dat moeten doen..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>