Rubriek: anticonceptie

Goed nieuws: minder tienermoeders dan ooit in Nederland

Goed nieuws om de week mee te beginnen. Nederland telt minder tienermoeders dan ooit. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2012 kregen 2200 meisjes en vrouwen jonger dan 20 jaar een kind. Dat aantal is nog nooit zo laag geweest. Tienermoeders komen nog wel vaak voor onder Antilliaanse en

Lees verder...

Uitvinder van de pil overleden

Hoeveel ongewenste zwangerschappen – en dus ongewenste kindjes – zou deze wetenschapper voorkomen hebben? Daar kunnen we ons geen voorstelling van maken, zoveel zijn het er. In ieder geval hulde voor Max de Winter, de uitvinder van de pil. De onderzoeker overleed donderdag op 91-jarige leeftijd. Dat maakte het bedrijf MSD, waar de scheikundige jarenlang

Lees verder...

Anticonceptie moet gemakkelijk zijn

Na betrouwbaarheid is gemak voor de meeste Nederlandse vrouwen doorslaggevend bij het kiezen van anticonceptie. Dit blijkt uit onderzoek van Peil.nl onder ruim duizend vrouwen tot 40 jaar. De methode die ze kiezen moet gebruiksvriendelijk zijn en passen in een drukke levensstijl.

Lees verder...

Pil verdwijnt uit basispakket

De pil verdwijnt vanaf volgend jaar uit het basispakket voor vrouwen ouder dan 21 jaar. Dat heeft het demissionaire kabinet maandag besloten. De pil zat sinds 2008 in het basispakket.

Lees verder...

14 condooms per deelnemer Spelen

‘A condom a day keeps the doctor away.’ Die slogan huldigt het Internationaal Olympisch Comite blijkbaar tijdens de Winterspelen van Vancouver die volgende week vrijdag 12 februari worden geopend. Per atleet en official worden 14 gratis condooms beschikbaar gesteld om soa’s en ongewenste zwangerschappen te voorkomen.

Lees verder...