Vakantiehuisjes voor kraamhulpen

Om de krapte in de kraamzorg op te lossen bieden zorgverzekeraars kraamhulpen een vakantiehuisje aan. Onder meer in de Randstad en in Brabant dreigt deze zomer een groot tekort aan kraamhulpen te ontstaan. De vakantiehuisjes worden gehuurd om kraamverzorgsters uit andere delen van het land tijdelijk te huisvesten.

Om het tekort op te lossen worden ook verpleegkundingen en huishoudelijke hulpen ingezet. Ook verloskundigen kunnen delen van het werk overnemen. Minister Klink van Volksgezondheid zei dat woensdag in de Tweede Kamer. Hij wil ook dat ouders geld krijgen van de instellingen om zelf kraamzorg te regelen.

De Kamer opperde om ex-kraamhulpen te werven maar dat ziet de minister niet zitten. Het zet geen zoden aan de dijk omdat veel vroegere kraamverzorgsters al een nieuwe baan hebben gevonden.

De maatregelen zijn noodoplossingen voor deze zomer. Op de langere termijn wil minister Klink het tekort aan kraamhulpen aanpakken door het beroep aantrekkelijker te maken. 

Bron: Nos Nieuws. 

Zie ook: Verloskundigen draaien op voor krapte kraamzorg

Lees ook:Verloskundigen draaien op voor krapte kraamzorg
Lees ook:Tekort kraamzorg volgend jaar nagenoeg opgelost
Lees ook:Verloskundige moet taxi kunnen pakken
Lees ook:Nog steeds tekort aan kraamzorg
Lees ook:Batterij maatregelen om babysterfte aan te pakken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vakantiehuisjes voor kraamhulpen

  1. Anita

    Geen wonder dat er tekorten zijn in de kraamzorg, zolang wij nog “kraamhulpen” worden genoemd en slechte arbeidsvoorwaarden hebben! 9 of 10 dagen achter elkaar werken komt nog geregeld voor, een vakantiedag aanvragen voor een feest of zo is onmogelijk, geregeld je bed uitgebeld worden voor werk, vaak huishuidelijke sloof zijn in je kraamgezin, vele kilometers rijden terwijl de vergoeding niet alle benzine-onkosten dekt, driftige en verwende kleuters erbij opvangen en zonder rooster werken. Joepie, wat een leuk beroep!!!!!
    En nee mensen, ik kan geen andere baan vinden, want het arbeidsbureau zegt: “ach mevrouw, u heeft toch al een mooi beroep?”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>