Rubriek: Boeken en tijdschriften

Literatuur, boeken, dagboeken, tijdschriften

Winnen: Zwangergids Rotterdam

Het is de bedoeling dat er een hele serie van verschijnt. Dus dat elke stad zijn eigen Zwangergids krijgt. Dat vind ik nou nog eens een handig en praktisch initiatief. Rotterdam is de eerste stad waar de Zwangergids verschenen is. Binnenkort verschijnt er ook eentje in Breda.

Lees verder...

Boekentip: De dag dat ik doodging

Vooropgesteld: mijn zoontje is geboren vlak voordat ik in een jarenlange rollercoaster tercht kwam die baarmoederhalskanker heet. Ik heb dus ontzettend veel geluk gehad! Maar dat ik uiteindelijk voor mijn eigen gezondheid moest kiezen en de wens voor een tweede kindje voorgoed vaarwel moest zeggen… Daar kan ik nog steeds om janken. Hoewel dit boek

Lees verder...

Beste koop voor je kind 2 is uit!

De tweede editie van ‘Beste koop voor je kind’ van de Consumentenbond is uit! Het is een eigentijds en betrouwbaar magazine voor ouders van jonge kinderen. Zonder reclame. Maar wél met unieke test- en prijsinformatie waar je wat aan hebt. Lekkere recepten, ontroerende foto’s en heldere achtergrondartikelen. Plus: praktische tips van andere ouders.

Lees verder...

“Ode aan de vader” op Moederdag in Rotterdam

De Kunsthal viert Moederdag (zondag 12 mei) met een ode aan vaders. Aanleiding vormt het fotoboek ‘Ode aan de Vader’ van Kees Spruijt waarin hij 23 vaders van tussen de 25 en 54 jaar oud portretteert. De portretten vormen een persoonlijk relaas van deze vaders, met een knipoog naar de moeders. Spruijt verbaast zich “over

Lees verder...

Magazine ´Uitgerekend Jij´ verschijnt in mei

Uitgerekend Jij – Magazine over vruchtbaarheidsproblemen wordt begin mei gratis verspreid via ruim 90 fertiliteitsklinieken en -afdelingen. Het magazine telt 100 pagina’s vol persoonlijke verhalen , reportages en interviews met bekende Nederlanders: zo vertellen Q-music presentatrice Patricia van Liemt en musicalster Maaike Widdershoven over bekend zijn en vruchtbaarheidsproblemen.

Lees verder...

Nijntje vertaald in ‘t Brabants

Het ultieme kraamkadootje voor een Brabantse baby, zou ik zo zeggen! Nijntje is vanaf morgen (donderdag 14 februari) te verkrijgen in het Brabants dialect. Nijntje werd eerder al in het Fries en in het Latijn vertaald. Het Brabants is de eerste Nederlandse streektaal waarin de klassieker ‘Opa en Oma Pluis’ is vertaald.

Lees verder...

Tegenwind: dagboekfragmenten over het verlies van je baby

Een gezond kind krijgen is niet vanzelfsprekend, maar een wonder … Het zijn de eerste indringende woorden van de tekst op de achterflap van het boek ‘Tegenwind’ van Beppie de Bont dat donderdag (14 februari) verschijnt. Een boek over het verlies van je baby en de rouw die daarna volgt. Een oneindig lange rouwperiode. Want,

Lees verder...

Gezocht: als zwanger worden niet vanzelf gaat

Helaas is zwanger worden niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor de meeste stellen gelukkig wel. Maar wist u dat 1 op de 6 paren te maken krijgt met verminderde vruchtbaarheid. Zij moeten noodgedwongen het medische circuit in om kinderen te kunnen krijgen. Deze stellen worden gezocht voor een boek over vruchtbaarheidsproblematiek.

Lees verder...