Zwanger bij tropische temperaturen
Heerlijk hoor, die tropische temperaturen waar we in Nederland nu mee te maken hebben. Maar als je (hoog)zwanger bent zul je waarschijnlijk meer last dan lust hebben van de hitte. Vergeef me de oubolligheid maar er zit niks anders op dan je (extra goed) te houden aan de adviezen die eigenlijk voor iedereen gelden: zo weinig mogelijk bewegen, veel drinken en in de schaduw blijven.

Er is nog een goede reden om uit de zon te blijven als je zwanger bent. Je loopt dan namelijk het risico van een ‘zwangerschapsmasker’: pigmentvlekken in je gezicht.

Als je toch in de zon wilt gaan, doe dit dan niet tussen 12 en 3 uur ’s middags. De zonkracht is dan het sterkst. Smeer je goed in met een hoge beschermingsfactor.

Wel valt zonnen vaak tegen als je zwanger bent. Je kunt slechter tegen de hitte. Zoek dus liever een plek in de schaduw en draag een hoed of een bandana.

Klik hier voor meer tips om veilig te zonnen als je zwanger bent. En hier voor acht algemene tips voor tijdens een hittegolf. Ook als je niet zwanger bent kun je daar baat bij hebben.

Verder vind je op internetfora zoals dat van Viva ook allerlei tips. Ze varieren van ‘zwembad voor in de tuin kopen’ tot ‘binnen blijven waar het koel is’. Dat zijn nogal open deuren natuurlijk. Maar wie weet zit er iets bij waar je zelf nog niet aan gedacht had ….

In ieder geval sterkte met dit warme weer. Het valt niet mee om (hoog)zwanger te zijn als het kwik de hoogte in gaat!

Lees ook:Belgen: ‘Bescherm baby bij hittegolf’
Lees ook:Lekker zonnen: je baby wordt er sterk van!
Lees ook:Gratis CD over zwangerschap
Lees ook:Onvruchtbare mannen moeten meer zonnen
Lees ook:Tips: zwanger op vakantie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zwanger bij tropische temperaturen

  1. gezonderleven

    Zeker een moeilijke periode als jij zwanger bent….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>