Lekker zonnen: je baby wordt er sterk van!

Zonnen mag als je zwanger bent. Als je het met mate doet tenminste. Maar ik had eigenlijk nog nooit ergens gelezen dat het zelfs goed kan zijn voor je ongeboren baby. Tot ik op de website van de BBC een artikel tegenkwam over het Children of the 90′s Project, een onderzoek van de Universiteit van Bristol. En daaruit blijkt dat zomerbaby’s langer en sterker zijn.


Volgens de onderzoekers heeft het verschil in lengte en sterkte te maken met de blootstelling aan de zon. Het zonlicht zorgt ervoor dat het lichaam vitamine D aanmaakt, cruciaal voor de opbouw van gezonde en sterke botten.

De baby in de baarmoeder profiteert er dus ook van mee, als de zwangere moeder zoveel mogelijk zonlicht probeert op te slokken. Kindjes die aan het eind van de zomer of het begin van de herfst worden geboren hebben er – logischerwijs – het meeste profijt van. Aan het onderzoek werkten 7000 kinderen mee.

Natuurlijk moet je tijdens je zwangerschap wel verstandig zonnen. Een zonnesteek is gevaarlijk als je in verwachting bent. En om verbranden te voorkomen is het belangrijk dat je een zonnebrandproduct gebruikt met een hoge beschermingsfactor.

Klik hier voor het hele artikel van de BBC.

Lees ook:Onvruchtbare mannen moeten meer zonnen
Lees ook:‘Herfstbaby heeft minder vaak eetstoornis, lentekindjes hebben lager IQ’
Lees ook:Zwanger bij tropische temperaturen
Lees ook:Baby leert voor geboorte al woorden te herkennen
Lees ook:Sex om bevalling op te wekken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lekker zonnen: je baby wordt er sterk van!

 1. Ron

  Als ik het commentaar op deze link lees:

  http://www.nhs.uk/news/2009/02February/Pages/VitaminDchildgrowth.aspx

  dan krijg ik toch het idee dat de resultaten uit het onderzoek toch niet zo heel erg onomstotelijk zijn als wordt gepresenteerd. Sowieso is er de laatste tijd sprake van een hype rondom ‘Vitamine D’. Dat terwijl steeds duidelijker wordt dat het helemaal geen vitamine is maar een stero├»de die het afweersysteem kan blokkeren waardoor inname dus helemaal niet gezond is. Zeker niet voor zwangeren en kinderen!

    /   Reply  / 
 2. Myrte

  Ik heb een nazomer kind en een lentekind. Het toeval wil dat mijn nazomerkind (meisje) heel sterk is, veel durf heeft en motorisch alles binnen twee minuten leert. Van waveboarden tot eenwieleren en alles wat er tussen in zit. Daarnaast is het nog een supermooie meid om te zien en ze is nooit ziek. Dus wat dat aangaat kan ik me wel vinden in de uitslagen……

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>