Rubriek: Bakerpraatjes

Bakerpraatje: eten voor twee

Wie zwanger is moet eten voor twee, is misschien wel één van de meest gehoorde bakerpraatjes. Met als gevolg dat je veel meer aankomt tijdens je zwangerschap dan gezond is. Maar die extra kilo’s wil je er na de geboorte van je kindje natuurlijk ook zo snel mogelijk weer af hebben ..

Lees verder...

Bakerpraatjes uit het buitenland

Wij Nederlanders zijn over het algemeen heerlijk nuchter. Bakerpraatjes nemen we niet met een korreltje maar met een hele zak zout. In het buitenland of in andere culturen geloven aanstaande moeders en hun familieleden vaak heilig in rituelen of testjes. Misschien iets om rekening mee te houden als je deze zomer zwanger op vakantie gaat

Lees verder...

Bakerpraatje: puntbuik wordt jongetje

In de rubriek bakerpraatjes dit keer een uitspraak waar ik stiekem toch wel een beetje in geloof. Ik heb op deze manier al heel vaak het geslacht van een baby weten te voorspellen. Heb je een spitse buik? Dan krijg je een zoon. Een bolle, ronde buik hoort bij een meisje. Waar of niet waar?

Lees verder...

Bakerpraatjes: elk kind kost je een tand

Vandaag weer een aflevering uit de rubriek bakerpraatjes. Je kent ze wel, die dooddoeners die je naar je hoofd geslingerd krijgt als je zwanger bent. Eén van de meest bekende is: ieder kind kost je een tand. Waar of niet waar?

Lees verder...