Rubriek: Borstvoeding

Borstvoeding

Nu geen inschrijfkosten bij Weight Watchers!

Ben jij pas bevallen en wil je snel van je zwangerschapskilootjes af? Dan is deze aanbieding van Weight Watchers geknipt voor jou! Als je je voor 16 februari aanmeldt betaal je geen inschrijfkosten. Vraag je wel af of dit voor jou wel het juiste moment is om af te vallen. Afvallen kost namelijk veel aandacht

Lees verder...

Borstvoeding achter het stuur!

Hoe dom kun je wezen!? Welke moeder geeft haar baby borstvoeding en probeert tegelijkertijd een auto te besturen? Een 30-jarige vrouw uit Zweden vond zichzelf blijkbaar supermama en dacht dat zij het wèl kon. Met als gevolg dat ze met haar auto op een vrachtwagen botste. Gelukkig is het goed afgelopen ..

Lees verder...

Hongerige baby ruikt moedermelk

Een baby die honger heeft wordt door z’n neus bijna als vanzelf naar mama’s borst getrokken. Piepkleine klieren in de borst produceren een vloeistof die baby’s onweerstaanbaar vinden ruiken, zo blijkt uit onderzoek.

Lees verder...

Vrouw geeft borst achter stuur

Voorstanders van borstvoeding roepen vaak dat het mogelijk moet zijn om altijd en overal je kindje aan de borst zou moeten kunnen leggen. Daar ben ik het mee eens. Behalve in dit geval! In Whangarei in Nieuw-Zeeland is de politie op zoek naar een vrouw die volgens andere weggebruikers borstvoeding gaf achter het stuur. (Afbeelding:

Lees verder...

Borstvoeding is normaal!

Moeders die op openbare plekken borstvoeding geven worden weggekeken. Of erger .. weggestuurd! Daar moet een einde aan komen, vindt het Voedingscentrum. Het moet mogelijk worden om op meer plaatsen, zoals in een café of restaurant, borstvoeding te geven. (Beeldmerk Voedingscentrum: Borstvoeding kan hier)

Lees verder...

Zwarte markt voor moedermelk

Niet zo gek natuurlijk. Dat Chinese ouders wantrouwig zijn geworden over flesvoeding sinds het melamineschandaal in hun land. Maar dat er dan meteen een zwart markt voor moedermelk ontstaat is ook weer van de gekke. Ouders schijnen via internet massaal op zoek te gaan naar borstvoeding.

Lees verder...

Kan borstvoeding kanker voorspellen?

Moedermelk kan in de toekomst mogelijk de kans op borstkanker voorspellen. De eerste resultaten van een onderzoek aan de universiteit van Massachusetts laten namelijk zien dat cellen in de moedermelk helpen bij het bepalen van het risico op borstkanker.

Lees verder...

Breast Milk Baby wekt woede op

Het gaat ook wel wat ver, als je het mij vraagt. Een pop waarmee meisjes kunnen leren hoe ze borstvoeding moeten geven. Ik dacht ook even aan een 1 april grap. Maar dat schijnt het niet te zijn. In ieder geval is het voor een heleboel Amerikaanse ouders reden om zich enorm op te winden:

Lees verder...

Foto: Doutzen geeft borstvoeding

Wow! Wat een prachtige foto van Doutzen Kroes en haar zoontje Phyllon. Het supermodel is weer aan de slag en dat mag de hele wereld weten. Tussen de bedrijven door legt ze haar kindje schaamteloos aan de borst. Borstvoeding kan zich geen beter boegbeeld wensen. Donderdag plaatste Doutzen deze foto op Twitter met als onderschrift:

Lees verder...

Doutzen slank door borstvoeding

Doutzen Kroes kan niet wachten om weer aan de slag te gaan. Op 21 januari beviel ze van haar zoontje Phyllon, maar het topmodel is nu alweer helemaal in shape om de catwalk op te gaan. Haar afslankgeheim is koren op molen van de moedermelkmaffia: borstvoeding geven! (Foto: Twitter)

Lees verder...

Lady Gaga niet blij met Baby Gaga

Popster Lady Gaga is niet blij met het moedermelkijsje dat is bedacht door het Londense café The Icecreamists. De popster heeft de eigenaren van de ijssalon laten weten dat ze niet geassocieerd wil worden met het ijsje op basis van borstvoeding. Lady Gaga vindt dat de naam van het ijs (Baby Gaga) teveel lijkt op

Lees verder...

Verkoop moedermelkijs gestopt

IJssalon Icecreamists in Londen mag voorlopig geen ijsjes van moedermelk meer verkopen. De Britse voedsel- en warenautoriteit FSA wil eerst onderzoeken of het ijs – met de naam Baby Gaga – schadelijk is voor de volksgezondheid en of er wetten zijn overtreden.

Lees verder...

Baby Gaga: ijsje van moedermelk

Nieuw is het niet. Er zijn moeders die zoveel borstvoeding produceren dat het hele gezin ervan kan meegenieten. Wat de baby niet op kan wordt in plaats van gewone melk gebruikt bij het bereiden van gerechten. Op iets grotere schaal gaat het eraan toe bij een ijswinkel in Covent Garden in Londen. Icecreamists verkoopt sinds

Lees verder...

Flessenkind wordt sneller dik

Nog een argument om je baby meteen aan de borst te leggen na de geboorte! Flessenkinderen die te snel vast voedsel krijgen, hebben later vaker overgewicht dan baby’s die in de eerste maanden van hun leven alleen drinken. Opvallend genoeg geldt dat alleen voor baby’s die flesvoeding krijgen. Bij borstgevoede kinderen bestaat het verband niet.

Lees verder...

Borstgevoede jongens zijn slimmer

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Het wordt zo langzamerhand een beetje saai, dat geef ik toe. Daarom is het maar goed dat er met de regelmaat van de klok onderzoeken verschijnen die stimuleren om het op z’n minst te gaan proberen als je baby geboren is. Zeker als het een jongetje is!

Lees verder...