Baby Gaga: ijsje van moedermelk

Nieuw is het niet. Er zijn moeders die zoveel borstvoeding produceren dat het hele gezin ervan kan meegenieten. Wat de baby niet op kan wordt in plaats van gewone melk gebruikt bij het bereiden van gerechten. Op iets grotere schaal gaat het eraan toe bij een ijswinkel in Covent Garden in Londen. Icecreamists verkoopt sinds kort ijsjes gemaakt van moedermelk. (Foto: Barcroft Media)

Het ijsje heet Baby Gaga en bestaat uit borstvoeding, vanillestokjes en citroenrasp. Het wordt geserveerd in een cocktailglas. Geef mijn portie maar aan Fikkie, zeker gezien de prijs van de delicatesse: 14 pond!

Bedenker is de 44-jarige eigenaar van de ijswinkel, Matt O’Connor. Volgens hem is het ijs puur, organisch en volledig natuurlijk. De borstvoeding wordt verzameld door middel van een advertentie op een forum voor moeders. De vrouwen kunnen er een leuk centje mee verdienen.

Eén van de 14 vrouwen die hun melk hebben gedoneerd, is de 25-jarige Victoria Hiley uit Londen. Ze denkt dat als volwassenen merken hoe lekker moedermelk eigenlijk is, moeders sneller geneigd zijn om hun pasgeboren kinderen het ook te geven, schrijft The Daily Mail.

Lees ook:Verkoop moedermelkijs gestopt
Lees ook:Antistoffen tegen Mexicaanse griep in moedermelk
Lees ook:Hongerige baby ruikt moedermelk
Lees ook:Zwarte markt voor moedermelk
Lees ook:Zit er alcohol in je borstvoeding?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>