Borstvoeding is normaal!

Moeders die op openbare plekken borstvoeding geven worden weggekeken. Of erger .. weggestuurd! Daar moet een einde aan komen, vindt het Voedingscentrum. Het moet mogelijk worden om op meer plaatsen, zoals in een café of restaurant, borstvoeding te geven. (Beeldmerk Voedingscentrum: Borstvoeding kan hier)

Onderdeel van de actie om openbare borstvoeding ‘normaler’ te maken, is een stickeractie. De sticker met de tekst ‘voeden kan hier’ kan op de deur van een openbare gelegenheid geplakt worden zodat moeders weten dat ze daar welkom zijn.

Daarnaast stuurde het Voedingscentrum aan alle wethouders en raadsgriffies in Nederland een dvd met deze film:

Als op de peildatum 1 september 2011 meer dan 1 locatie per 50 pasgeborenen voorzien is van het beeldmerk, dan krijgt de gemeente als blijk van waardering een officiële plaquette uitgereikt in de WereldborstvoedingWeek (3-10 oktober 2011). Bovendien maakt de gemeente kans op een van de tien bijzondere exposities over borstvoeding.

Lees ook:Borstvoeding in openbaar ‘niet normaal’
Lees ook:Helft vrouwen geeft geen borstvoeding in openbaar
Lees ook:Nieuw record simultaan borstvoeden
Lees ook:Nieuw boek borstvoeding binnenkort in de winkel
Lees ook:Nederlands record simultaan borstvoeden verbeterd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Borstvoeding is normaal!

  1. tamara

    Gisteren op telegraaf.nl 277 reacties binnen gekomen op dit onderwerp..meerderheid vond het niet normaal!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>