Kan borstvoeding kanker voorspellen?

Moedermelk kan in de toekomst mogelijk de kans op borstkanker voorspellen. De eerste resultaten van een onderzoek aan de universiteit van Massachusetts laten namelijk zien dat cellen in de moedermelk helpen bij het bepalen van het risico op borstkanker.

De onderzoekers wilden achterhalen of moedermelk bruikbare informatie bevat over borstkanker. Hiervoor onderzochten zij de melk van bijna 250 vrouwen met een sterk verhoogd risico op borstkanker op de aanwezigheid van mogelijke kankercellen.

Bij dertien vrouwen werd uiteindelijk borstkanker vastgesteld. De onderzochte genen in de moedermelk gaven bij deze vrouwen duidelijk een verhoogd risico weer.

Het onderzoek is nog niet afgerond, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend. Uiteindelijk hopen de wetenschappers deze screeningsmethode te kunnen gebruiken om een verhoogd risico op borstkanker te kunnen vaststellen bij jonge moeders.

Bron: GezondheidsNet

Lees ook:Sterfte groot onder Antilliaanse baby’s
Lees ook:Zwanger? Voorzichtig met paracetamol
Lees ook:Dikke meisjesbaby grotere kans op borstkanker
Lees ook:Resten cosmetica in borstvoeding
Lees ook:Straling tast vruchtbaarheid aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>