Borstgevoede jongens zijn slimmer

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Het wordt zo langzamerhand een beetje saai, dat geef ik toe. Daarom is het maar goed dat er met de regelmaat van de klok onderzoeken verschijnen die stimuleren om het op z’n minst te gaan proberen als je baby geboren is. Zeker als het een jongetje is! Uit Australisch onderzoek blijkt namelijk dat jongens die minimaal een half jaar moedermelk hebben gedronken, op 10-jarige leeftijd hogere cijfers scoren dan leeftijdsgenoten die flesvoeding kregen.

Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Telethon Institute for Child Health Research in Subiaco. Voor het onderzoek bestudeerden ze de studiecijfers van duizend 10-jarigen in het westen van Australië.

Volgens de wetenschappers zorgt borstvoeding bij jongens wel voor betere schoolresultaten, maar bij meisjes niet.

Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat moeders die borstvoeding geven over het algemeen gezond leven en hoog opgeleid zijn. Ook werd al vaker gesuggereerd dat baby’s die borstvoeding krijgen op latere leeftijd een hoger IQ hebben.

“We weten dat borstvoeding de optimale voeding is voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel”, aldus hoofdonderzoeker Wendy Oddy. “Maar dat daarbij verschillen zijn tussen jongens en meisjes, dat is nieuw.”

De resultaten van het onderzoek zijn online gepubliceerd op de website van Pediatrics.

Bron: Voeding Nu – 28-12-2010

Lees ook:Meisjes meer baat bij borstvoeding dan jongens
Lees ook:Oudere moeder, zwaardere baby
Lees ook:Minder meisjes door straling
Lees ook:Zwangere vrouw verziekt met junkfood leven van kind
Lees ook:Langer verlof heeft geen invloed op borstvoeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>