Ulrike: Tonnetje rond op wielen

Journaliste Ulrike Nagel is hoogzwanger. Deze week begint haar zwangerschapsverlof en zet ze – met gezonde tegenzin – haar drukke baan als eindredacteur/verslaggever bij een regionale omroep voor een half jaar aan de kant. Om ‘in alle rust’ te bevallen van haar tweede kind. Zoals het een echte journalist betaamt kan Ulrike het schrijven niet laten. Op haar weblog Ullie draait doet ze verslag van de laatste loodjes van haar zwangerschap. En wij lezen met haar mee ..

Mijn kennismaking met Ullie draait was via de blog Tonnetje rond op wielen, waarvan dit de beginregels zijn:

Ik moest en ik zou.Vandaag op de fiets stappen. De lucht zo blauw, de velden nog zo groen, en een draadezel die in de schuur al veel te lang stond te niksen. Die kans komt niet gauw weer terug. Vóór we het woord ‘winterseizoen’ hebben uitgesproken, zitten we alweer in de slagregens. Dus alle reden om er nog even op uit te gaan en te genieten.

Al is het natuurlijk wel een onderneming in mijn geval. Want een zeven-maanden-buik past niet meer in een fietsshirtje. Gelukkig lag er nog een minder aantrekkelijke witte versie, aan de voor- en achterkant wat langer, zodat de buik er in ieder geval niet uitpiept tussen zeembroek en bovenstuk…

Klik hier om Ulrike’s blog verder te lezen.

Lees ook:Ulrike: Buikverhalen
Lees ook:Ulrike: monsterverkoudheid
Lees ook:Ulrike: de laatste weken
Lees ook:Ulrike: Kindercafés
Lees ook:Ulrike: Engeltjes naast het bed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>