Ulrike: de laatste weken

Journaliste Ulrike Nagel is hoogzwanger. Enkele weken geleden begon haar zwangerschapsverlof en zette ze – met gezonde tegenzin – haar drukke baan als eindredacteur/verslaggever bij een regionale omroep voor een half jaar aan de kant. Om ‘in alle rust’ te bevallen van haar tweede kind.

Zoals het een echte journalist betaamt kan Ulrike het schrijven niet laten. Op haar weblog Ullie draait doet ze verslag van de laatste loodjes van haar zwangerschap.

Dit zijn de eerste regels van haar blog ‘De laatste weken’:

Druk was het. Dit afgelopen half jaar. 36 uur eindredacteur. Max. Op en neer van Doetinchem naar Utrecht. En vriend J. vijf maanden gedetacheerd in Amsterdam. Dus weg van maandag tot vrijdag. Ik heb één vaste oppas versleten en heb onze andere 14-jarige oppas best blij gemaakt met heel wat extra centjes.

Vriendinnen ging ik voornamelijk mailen of bellen. En af en toe wél zien – maar dan met twee extra oppasuurtjes en wat schuldgevoel in mijn maag.

Mijn weblog bijhouden? Dat werd even minder belangrijk. De avonden eindigden meestal heel gauw met een warm bad en een paar bladzijdes op bed

Klik hier om Ulrike’s blog verder te lezen.

Lees ook:Ulrike: Buikverhalen
Lees ook:Ulrike: monsterverkoudheid
Lees ook:Ulrike: Engeltjes naast het bed
Lees ook:Ulrike: Kindercafés
Lees ook:Ulrike: Tonnetje rond op wielen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>