Zwangerschapsverlof blijft 16 weken

vader met kindEen meerderheid van de Tweede Kamer wil het vaderverlof na de geboorte van een kind uitbreiden van twee naar vijf dagen. Dat is woensdag duidelijk geworden tijdens een debat met minister KampĀ  van Sociale Zaken. Daar staat wel tegenover dat Nederland tegen het Europese voorstel blijft om het zwangerschapsverlof uit te breiden naar 20 weken. Dat blijft dus voorlopig gewoon 16 weken. Het lijkt erop dat we blij zijn gemaakt met een dooie mus ..

Volgens een besluit van het Europees Parlement vorige maand zou het vaderverlof uitgebreid moeten worden naar twee weken. Dat voorstel krijgt dus geen steun, de Kamer vindt uitbreiding van twee dagen naar een week voldoende.

De Tweede Kamer is het ook oneens met het voorstel van het Europees Parlement om het verlof op minimaal 20 weken te stellen. Nederlandse vrouwen hebben nu recht op 16 weken doorbetaald zwangerschaps- en bevallingsverlof. Dat zou genoeg moeten zijn, aldus minister Kamp.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Europa breidt zwangerschapsverlof uit
Lees ook:Europese landen tegen langer verlof
Lees ook:Uitbreiding vaderverlof komt steeds dichterbij
Lees ook:Rouvoet wil ouderschapsverlof moderniseren
Lees ook:Actie Superpapa: het is nog niet te laat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>