Actie Superpapa: het is nog niet te laat

 

De FNV startte een jaar geleden de e-mailactie 'Superpapa' voor uitbreiding van het vaderschapsverlof naar twee weken. Het onderwerp is nu weer actueel want de Tweede Kamer behandelt deze week een initiatiefwetsvoorstel van GroenLinks met dezelfde strekking. Jonge vaders moeten recht krijgen op 10 dagen doorbetaald kraamverlof. Het is dus nog niet te laat om de actie te steunen. Ga naar fnv.nl/superpapa zodat we met z'n allen van die twee schamele dagen twee weken kunnen maken!

De Superpapa-actie leverde vorig jaar al duizenden mailtjes op. Helaas is het wettelijk recht op langer vaderschapsverlof nog niet geregeld. Maar wie weet krijgt het voorstel van Tweede Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks deze week voldoende steun. PvdA, SP en D66 hebben positief gereageerd. Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin (ChristenUnie) heeft op een congres gezegd dat hij vaderschapsverlof een 'interessante gedachte' vindt. Het CDA twijfelt nog.

Vaders in Nederland krijgen nu twee dagen vrij, op de geboortedag van het kind en de dag erna. Volgens Ineke van Gent is dat minder dan in andere Europese landen. De werkgevers zijn het daar niet mee eens. Ze vinden dat Nederland juist voorop loopt met het aantal verlofregelingen voor jonge vaders. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben de Tweede Kamer daarom al in een brief laten weten dat ze tegen het wetsvoorstel zijn. Ze willen niet opdraaien voor de kosten van tien dagen vaderschapsverlof. Die kosten zijn maximaal 164 miljoen euro per jaar.

Zie ook: Utrechts adviesbureau geeft vaders twee maanden verlof

Lees ook:Langer vaderschapsverlof voor ambtenaren Nijmegen
Lees ook:70.000 handtekeningen kinderopvang
Lees ook:Dure creche nekt ouders
Lees ook:Utrechts adviesbureau geeft vaders twee maanden verlof
Lees ook:Rouvoet wil ouderschapsverlof moderniseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>