Uitbreiding vaderverlof komt steeds dichterbij

De kogel is nog lang niet door de kerk. Dus het zal ongetwijfeld nog wel even duren voordat de mannen in ons land twee weken in plaats van twee dagen betaald verlof krijgen als ze vader zijn geworden. Maar het kabinet haalt wel alles uit de kast om het zover te krijgen. Als het aan minister Donner ligt gaan alle bestaande regelingen voor zorg-, kraam- en calamiteitenverlof op de schop en worden ze samengevoegd in een nieuwe regeling.

De plannen blijken uit de Beleidsverkenning modernisering regelingen voor
verlof en arbeidstijden
die minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken)
woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Dor de nieuwe regeling zouden vaders ruimer recht krijgen op zorgverlof na de geboorte van hun kind.

Groen Links pleit al langer voor uitbreiding van het vaderverlof naar twee weken. De partij diende in juni een initiatiefwetsvoorstel in dat het net niet haalde in de Tweede Kamer. Groen Links wordt gesteund door de vakcentrales FNV en CNV met de actie 'Superpapa'.

Zie ook:

Actie Superpapa: het is nog niet te laat

Lees ook:Zaterdag actiedag kinderopvang
Lees ook:60.000 krabbels petitie kinderopvang
Lees ook:Zwangerschapsuitkering ondernemers per 1 mei
Lees ook:Actie Superpapa: het is nog niet te laat
Lees ook:Rouvoet wil ouderschapsverlof moderniseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>