Rouvoet wil ouderschapsverlof moderniseren

Vorige maand bleek uit cijfers van het CBS dat lang niet iedereen ouderschapsverlof opneemt. Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin wil daar iets aan doen. Hij broedt op een plan om het ouderschapsverlof te moderniseren, schrijft NRC Handelsblad zaterdag. André Rouvoet (ChristenUnie) wil het vooral voor vaders aantrekkelijker maken om langer voor hun jonge kinderen te zorgen. Nu moeten ouders voor een lange periode aangeven wanneer ze verlof willen opnemen. Volgens de minister kan dat een stuk flexibeler (Foto: Joop van Reeken)

,,Ik zou mensen de mogelijkheid willen bieden om de situatie na een halfjaar opnieuw te bekijken. En ik kijk of we het verlof kunnen loskoppelen van de levensloopregeling. Die is niet populair," zegt Rouvoet zaterdag in het NRC. 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek neemt tien procent van de werknemers die recht hebben op ouderschapsverlof dat verlof ondanks een behoefte daaraan niet op. Een reden daarvoor kan zijn dat vaders denken dat het ongunstig is voor hun carrière.

Het voorstel maakt deel uit van de gezinsnota die minister Rouvoet dit najaar aan de Tweede Kamer aanbiedt.

 

Een voorstel van GroenLinks om het vaderschapsverlof uit te breiden van twee dagen naar twee weken haalde voor het zomerreces geen meerderheid in de Tweede Kamer. Ook Rouvoet is daar tegen omdat het volgens hem te duur is. Groen Links komt na de zomer met een aangepast voorstel. 

Zie ook: Niet iedereen neemt ouderschapsverlof op

Lees ook:Ouderschapsverlof vanaf 2009 aantrekkelijker
Lees ook:Zwangerschapsverlof blijft 16 weken
Lees ook:Niet iedereen neemt ouderschapsverlof op
Lees ook:Actie Superpapa: het is nog niet te laat
Lees ook:Rouvoet blijft ons maar betuttelen met Gezinsnota

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>