Langer verlof heeft geen invloed op borstvoeding

We zullen op zoek moeten naar een nieuwe stok achter de deur om langer zwangerschapsverlof te bepleiten. Het lijkt erop dat we niet meer aan kunnen komen met het argument dat het 'beter is voor de borstvoeding'. De meeste moeders zouden namelijk niet langer doorgaan met het geven van de borst als het zwangerschapsverlof langer zou duren. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS/Nipo in opdracht van het tijdschrift Mama waar Gezondheidsnet.nl over schrijft. (Foto: Eti)

Op zich een goede zaak natuurlijk, dat de meeste moeders zich niet laten beinvloeden door hun omgeving, maar gewoon zèlf bepalen hoe lang ze borstvoeding willen geven. Uit het TNS/Nipo-onderzoek blijkt ook dat moeders vaak nog nog wel langer door willen gaan met borstvoeding maar dat het simpelweg niet meer lukt. Zo geeft 42 procent van de vrouwen aan voortijdig te stoppen omdat ze niet genoeg voeding hadden. Toch zegt ook tweederde van hen dat ze niet langer door waren gegaan met borstvoeding als ze langer verlof hadden gekregen. 

 

85 procent van de vrouwen die geen borstvoeding gaf en 70 procent van de vrouwen die dit minder dan drie maanden deden, voelen zich hier niet schuldig over. Opmerkelijk is ook dat 70 procent van de vrouwen die geen borstvoeding heeft gegeven, aangeeft dat de partner haar niet heeft gesteund of gestimuleerd.

Minder dan een derde van de moeders die korter dan drie maanden hebben gevoed, voelden druk uit de omgeving om langer borstvoeding te geven. Dus met de 'borstvoedingsmaffia' lijkt het mee te vallen in Nederland.

Ten slotte geeft 82 procent van de borstvoeders aan dat ze toch niet voor de fles gekozen zou hebben, als flesvoeding even gezond zou zijn als borstvoeding.

 

Bron: Gezondheidsnet.nl

Lees ook:Nieuw boek borstvoeding binnenkort in de winkel
Lees ook:Borstvoeding verkleint risico artritis voor moeder
Lees ook:Borstvoeding in openbaar ‘niet normaal’
Lees ook:Helft vrouwen geeft geen borstvoeding in openbaar
Lees ook:Borstvoeding: je kunt er niet meer omheen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Langer verlof heeft geen invloed op borstvoeding

  1. Petra

    Zeggen en doen zijn natuurlijk twee verschillende dingen…

    Waar ik trouwens weinig over lees, is de invloed van hormonen op het geven van borstvoeding. Ik moest stoppen omdat ik er zo depressief als een deur van werd…

    Leuke web-log, Liesbeth! Gezellig, steeds een update!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>