Zwangere hardloopster blijft winnen

Dat je nog heel veel kunt als je zwanger bent en niet negen maanden lang op de bank hoeft te hangen, bewijst hardloopster Daphne Panhuysen keer op keer. Ze is 17 weken zwanger maar blijft met gemak haar rondjes rennen. Zondag won ze nog fluitend de 10 kilometer van de Internationale Wiezoloop in Wierden, zo schrijft de Hardloopkrant maandag. Persoonlijk neem ik mijn petje af voor deze sportieve dame. Wat zou jij doen als je 17 weken zwanger was?

Dat Daphne bewust bezig is met haar zwangerschap en niet zomaar onbezonnen aan wedstrijden meedoet, blijkt wel als je de verhalen leest op haar weblog. Zeker bij warmer weer doet ze letterlijk een stapje terug en let ze goed op haar hartslag. ,,Ik moet ook aan de baby denken," zo luidt haar geruststellende commentaar. Toch baalt ze er wel van dat ze steeds langzamer wordt naarmate de zwangerschap vordert: ,,Ik ben benieuwd hoe langzaam ik over een paar weken ben," schrijft Daphne. Waarmee ze aangeeft dat ze voorlopig nog niet van plan is om te stoppen.

Lees hier meer over zwanger en hardlopen.

Lees ook:Zwangerschap en hardlopen, het kan!
Lees ook:Hebben: De Dikke van Daphne
Lees ook:Boekentip: De geboorte van een moeder
Lees ook:Rob de Nijs (68) weer vader
Lees ook:Het is een wonder: baby twee keer geboren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>