Zwangerschap en hardlopen, het kan!

In juni 2008 schreef ik een ‘petje af’ blog over hardloopster Daphne Panhuysen die bij 17 weken zwangerschap nog wedstrijden over 10 kilometer wist te winnen. Uiteraard liep ze haar rondjes niet geheel onbezonnen en deed ze vanaf het moment dat ze zwanger was letterlijk een stapje terug. Ook Olympisch kampioene Tia Hellebaut bleef na het behalen van haar titel in Beijing tot en met de vierde maand van haar zwangerschap sporten.

Inmiddels is Hellebaut op 9 juni jl. bevallen van dochter Lotte. Hoe zij zwangerschap en sport combineerde is deze week te lezen in de Hardloopkrant.

Ook Daphne Panhuysen beviel in december 2008 van een gezonde dochter: FĂ©lice. Op haar weblog kun je lezen op welk moment ze tijdens haar zwangerschap besloot om even met hardlopen te stoppen. Het is ook interessant om te lezen hoe ze na de bevalling weer langzaamaan begon met opbouwen.

Voor meer tips over zwangerschap en hardlopen klik je hier.

Lees ook:Zwangere hardloopster blijft winnen
Lees ook:Huub en Claire: het wordt een meisje!
Lees ook:Ulrike: Engeltjes naast het bed
Lees ook:Aaf Brandt Corstius weer zwanger
Lees ook:Hebben: De Dikke van Daphne

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zwangerschap en hardlopen, het kan!

  1. Positiekleding

    Ik ben benieuwd naar het artikel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>