Het is een wonder: baby twee keer geboren!

En dan nu eentje uit de categorie sterke verhalen … In Texas is begin mei een meisje geboren dat 10 weken daarvoor ook al op aarde was gezet. Wat??!! Ja, je leest het goed. Macie Hope McCartney was al een keer uit de buik van haar moeder gehaald omdat er een dodelijke tumor uit haar onderrug groeide. Nadat chirurgen het gezwel hadden verwijderd is het meisje teruggezet in de baarmoeder om 10 weken later 'gewoon' geboren te worden. Hallelujah! (Foto: Today Show).

De tumor werd ontdekt tijdens een echo toen de moeder Keri McCartney (40) ruim 5 maanden zwanger was. Ook de vier kinderen van het gezin gingen mee naar het ziekenhuis omdat ze eigenlijk alleen het geslacht van de baby wilden weten. Maar op de echo kregen ze iets heel anders te zien … 

Hoofd chirugie Dr. Darrell Cass spreekt van een 'ongelofelijk uitzonderlijk geval': ,,We hebben heel veel geluk gehad. De tumor was zo groot als een grapefruit." Vader Chad McCartney (39) vertelde aan de Today Show dat er maar 10% kans was dat het goed zou aflopen.

Macie Hope is nu een gezonde baby. Omdat ze veel te vroeg geboren was moest ze met haar moeder nog een tijdje in het ziekenhuis in Houston blijven om aan te sterken. Dit weekend mochten ze naar huis.

Meer foto's en video's van Macie Hope zijn te zien op de website van MSNBC.com

Lees ook:Baby geboren twee dagen na dood moeder
Lees ook:Wereldprimeur: baby buiten baarmoeder voldragen
Lees ook:Mariah Carey zwanger na miskraam
Lees ook:Vroege echo kan tientallen babylevens redden
Lees ook:Gouden Kooi baby van Nadia en Dennis geboren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>