‘Kinderen kopen moet gewoon niet kunnen’

“Een kind is geen product. Kopen en handelen in kinderen moet gewoon niet kunnen.” Ook al is het absoluut niet mijn partij, in dit geval kan ik het alleen maar eens zijn met VVD-Kamerlid Teeven. Hij sprak de woorden donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over babyhandel via internet. Die moet keihard worden aangepakt, vindt de Kamer. Aanleiding voor het debat was de illegale adoptie van baby Jayden, die afgelopen zomer uit België naar Nederland werd gehaald. Door kordaat optreden van de overheid is het jongetje inmiddels terug in zijn geboorteland.

In Nederland is commercieel draagmoederschap verboden. Omdat de regels eenvoudig omzeild kunnen worden via buitenlandse bemiddelingsbureaus, eiste Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) dat minister Hirsch Ballin de regels aanpast.

Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) is op dit moment bezig met een notitie over de problemen die er bestaan rond commercieel draagmoederschap en de handel in baby’s. Dan wordt er ook gekeken naar hogere straffen en een aanscherping van de wet. Hij stuurt zijn notitie voor mei naar de Tweede Kamer.

De minister wees er op dat de handel in baby’s nu al kan worden aangepakt. “Maar gezien de ontwikkelingen op het internet en de internationalisering is het de vraag of voor het effectief tegengaan kan worden volstaan met de huidige bepalingen in de wet.”

Lees het hele artikel op Trouw.nl.

Lees ook:Zwangerschapsverlof blijft 16 weken
Lees ook:Kamer voor invriezen eicellen
Lees ook:Thuisbevalling steeds verder onder druk
Lees ook:Verloskundige moet taxi kunnen pakken
Lees ook:Minister bespreekt tekort babymelk met China

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Kinderen kopen moet gewoon niet kunnen’

 1. Vrouw

  Het is werkelijk onmogelijk
  voor de mensen die geen kinderen kunnen krijgen
  een kind op een andere manier te krijgen
  als je niet wilt adopteren
  en geen mensen om je heen heb die sterk genoeg zijn om hun kind weg te doen
  ik heb geen baarmoeder meer
  en ik wil zo graag een kindje
  en de Nederlandse Wet maakt dat echt onmogelijk!

    /   Reply  / 
 2. Man

  Hoe denk je dat het voor mij is,
  ik heb ook geen baarmoeder

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>