Verloskundige moet taxi kunnen pakken

De veiligheid van verloskundigen die in achterstandswijken werken moet worden vergroot. Dat schrijft minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. Om dat te bereiken kunnen ze bijvoorbeeld een taxi nemen of zich aansluiten bij huisartsendiensten die al auto's met chauffeur hebben.

Vorige week vrijdag bracht minister Klink een bezoek aan een verloskundigenpraktijk in Rotterdam. Minister Vogelaar ging naar Den Haag om met eigen ogen te zien met welke problemen verloskundigen in achterstandswijken te maken krijgen. 

Het bezoek vond plaats naar aanleiding van een spoeddebat begin vorige maand over de omstandigheden en de werklast van verloskundigen in achterstandswijken. De kwestie werd aangezwengeld door de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Verloskundigen. De KNOV wil dat minister Klink financieel over de brug komt om de knelpunten op te lossen. De minister verwacht voor de zomer uitsluitsel te geven.

Bron: Koninklijke Nederlandse Vereniging van Verloskundigen.

Lees ook:Verloskundigen kunnen eindelijk ook taxi pakken
Lees ook:Vakantiehuisjes voor kraamhulpen
Lees ook:Batterij maatregelen om babysterfte aan te pakken
Lees ook:Verloskundigen draaien op voor krapte kraamzorg
Lees ook:Aanpak babysterfte steeds concreter

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verloskundige moet taxi kunnen pakken

  1. natasja

    ik vind dat ze een helikopter moeten hebben.:()

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>