Minister bespreekt tekort babymelk met China

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel heeft het tekort aan babymelkpoeder in ons land besproken met de Chinese minister van Import en Export. Ploumen is deze week in China op handelsmissie. Volgens de minister werkt China hard aan een oplossing voor het probleem. Maar concrete plannen zijn nog niet aangekondigd.

Chinezen kopen in Nederland al jaren massaal babymelkpoeder op om het naar China te sturen. De laatste weken heeft dat tot gevolg dat ouders in ons land met lege schappen te maken krijgen.

De Chinese bevolking vertrouwt het eigen melkpoeder niet meer na enkele babymelkschandalen. Chinezen zijn daardoor bereid om meer te betalen voor Nederlandse babymelk.

Volgens minister Ploumen mag de buitenlandse handel niet ten koste gaan van de Nederlandse ouders die nauwelijks nog aan babymelk kunnen komen.

Illegale export aanpakken

Ook staatssecretaris Dijksma heeft woensdag laten weten dat zij met maatregelen komt. Zij wil de illegale export van babymelkpoeder naar China aanpakken. Er komt onder meer een speciaal team bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit dat de exporteurs in kaart moet brengen.

Bron: NOS Nieuws

Lees ook:Run op melkpoeder door Chinezen
Lees ook:Nieuw kind toegestaan na aardbeving China
Lees ook:Melamineschandaal breidt zich uit naar Europa
Lees ook:Zwarte markt voor moedermelk
Lees ook:Ook onderzoek naar melamine in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>