Kamer voor invriezen eicellen

In de Tweede Kamer is een meerderheid voor het invriezen van eicellen. Dat bleek donderdag tijdens een debat over het heikele onderwerp. Minister Schippers van Volksgezondheid kan daarmee toestaan dat vrouwen om niet-medische redenen hun eitjes laten invriezen zodat ze op latere leeftijd alsnog moeder kunnen worden.

Gynaecologen, verenigd in de NVOG en de Vereniging voor Klinische Embryologie (KLEM), hadden formeel vorige week al groen licht gekregen om met vitrificatie te starten. Ze lieten woensdag echter weten dat ze wilden wachten met het invriezen van eicellen tot de politieke discussie was afgerond.

Minister Schippers zette het onderwerp hoog op de politieke agenda omdat ze verrast was dat de gynaecologen al mochten beginnen met de techniek. Met het debat wilde ze duidelijkheid krijgen over de standpunten van de partijen in de Tweede Kamer.

KLEM en de NVOG zien invriezen van eicellen inmiddels als een bewezen, veilige methode die niet meer experimenteel is. Om zorgvuldig te werk te gaan zullen kinderen die hieruit worden geboren systematisch worden gevolgd.

Lees ook:Bussemaker: ‘Geen bemoeienis invriezen eicellen’
Lees ook:NVOG: invriezen eicellen moet kunnen
Lees ook:Kamer godzijdank tegen invriezen eicellen
Lees ook:‘Leeftijdsgrens invriezen eicel 45 jaar’
Lees ook:Eicellen invriezen mag nu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>