Moeders uitgesloten van banen

Het is pure discriminatie en dus in strijd met de wet maar het gebeurt .. Bedrijven sluiten moeders steeds vaker uit van nieuwe banen. Werkgevers zijn bang dat moeders niet hard werken en minder flexibel zijn. Dat lijkt uit onderzoek door het Britse bedrijf Regus. (Foto: Lof.nl)

Aan het onderzoek werkten 10.000 werkgevers mee. Doordat het slecht gaat met de economie nemen veel bedrijven geen moeders meer aan, terwijl het wettelijk verboden is om die grond verschil te maken.

38 procent van de Britse bazen is bang dat moeders niet zo hard zullen werken als anderen en minder flexibel zullen zijn als het om werkuren gaat. Een derde verwacht dat als ze een moeder aannemen, de kans groot is dat ze opnieuw zwanger wordt. Hierdoor zouden de bedrijven met een tekort aan personeel komen te zitten.

Daarnaast vreest 17 procent dat vrouwen die hun carrière even op stop hebben gezet voor de opvoeding van hun kinderen niet kunnen voldoen aan de zware eisen van een baan. Slechts 26 procent van de managers zou van plan zijn een moeder in dienst te nemen dit jaar, vorig jaar was dit nog 38 procent.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Welk bedrijf is gezinsvriendelijk?
Lees ook:Beste werkgevers voor ouders
Lees ook:Moeders graag op reis zonder kids
Lees ook:Werkende moeders missen mijlpalen
Lees ook:Derde kind funest voor carrière

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>