Werkende moeders missen mijlpalen

Volgens mij heb ik niet zoveel mijlpalen gemist van mijn kindje. Door omstandigheden heb ik de eerste 3,5 jaar van zijn leven weinig kunnen werken. En het werk dat ik heb gedaan kon ik veelal thuis doen. Een luxe positie, dat besef ik terdege. Zijn eerste lach, omrollen, kruipen, de eerste woordjes en stapjes .. Ik heb ze tot mijn grote geluk allemaal hoogstpersoonlijk mogen beleven. Niet iedereen heeft zoveel mazzel. Eén op vier werkende moeders mist een belangrijk moment in het leven van haar kind, blijkt uit Brits onderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd door supermarktketen Tesco.  Acht procent van de moeders mist de baby die zich omrolt, 7 procent de eerste poging tot kruipen, omhoog trekken of stappen. Vijf procent mist het eerste woordje of de eerste lach.

Het onderzoek vermeldt ook dat 71 procent van de werkende moeders zich daardoor schuldig voelt! Van de mama’s die een mijlpaal hebben gemist maakt 15 procent daardoor ruzie met de partner.

Driekwart van de moeders maakt zich zorgen over wat ze zullen missen als ze weer gaan werken, 30 procent beslist daardoor om huismoeder te worden. Wie toch weer gaat werken na de bevalling, vraagt zich hardop af of ze niet beter minder uren kunnen gaan werken (30 procent) of toch beter kunnen stoppen met werken (15 procent).

Opvallend in het onderzoek is verder dat ruim de helft van de moeders die de mijlpaal wel gezien hebben, voelt zich schuldig omdat de papa het gemist heeft. Eén op drie vrouwen beslist de mijlpaal niet te vertellen, en te doen alsof het de eerste keer is de volgende keer de baby iets doen met papa aanwezig.

Bron: HLN

Lees ook:Papa wil meer tijd voor kroost
Lees ook:Dure kinderopvang houdt mama thuis
Lees ook:Werkende moeder is gezonder
Lees ook:Moeders uitgesloten van banen
Lees ook:Vaderschap maakt Nederlandse man gelukkig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>