Je kunt je kindje niet doodknuffelen

Ik heb het altijd al onzin gevonden als iemand zei dat je je kindje ook teveel kussen en knuffels kunt geven. En nu is er een Amerikaans onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat het ‘doodknuffelen’ van je baby alleen maar positief voor hem of haar kan uitpakken. Kindjes die door hun moeders worden overspoeld met liefde en genegenheid staan op volwassen leeftijd steviger in hun schoenen.

De wetenschappers publiceerden hun onderzoek in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Epidemiology and Community Health. Ze bestudeerden bijna 500 mensen op jonge leeftijd en dertig jaar later op volwassen leeftijd.

Knuffels, kussen en veel uitingen van liefde zorgden voor een grotere emotionele veerkracht op latere leeftijd en ook voor meer zelfvertrouwen.

Het is overigens wel belangrijk dat moeders weten wanneer ze moeten stoppen met knuffelen en vertroetelen. Overbezorgde moeders kunnen er namelijk weer voor zorgen dat een kind zich gaat schamen, vooral als kinderen ouder worden.

Ik ga er overigens vanuit dat overal waar hier ‘moeders’ staat ook ‘vaders’ ingevuld kan worden. Het maakt volgens mij niks uit of de liefde van mama of van papa komt!

Bron: Gezondheidsnet

Lees ook:Filmpje: hond bedelft baby onder knuffels
Lees ook:Langer verlof heeft geen invloed op borstvoeding
Lees ook:Werkende moeders missen mijlpalen
Lees ook:Kan borstvoeding kanker voorspellen?
Lees ook:Rokende moeder, dik kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>