Botox slecht voor ongeboren baby?

Mijn interesse werd gewekt door een artikel op gezondheidsplein.nl, toch niet de minste als het gaat om nieuws en wetenswaardigheden over lijf en leden. Dus als zo’n website ervoor kiest om mensen op de hoogte te stellen van de risico’s van een cosmetische ingreep, dan denk ik dat we dat wel serieus moeten nemen. Waar gaat het om? Australische artsen hebben onlangs ontdekt dat injecties met botox tijdens de zwangerschap schadelijk kunnen zijn voor het ongeboren kindje. Oeps ..

In de categorie ‘Bezint eer gij u strak laat spuiten’ is in AustraliĆ« een rapport verschenen over een vrouw, die in de eerste drie maanden van haar zwangerschap een toxine liet inspuiten. Het spul is vergelijkbaar met botox. In de toxine zat botulinum toxine (het werkzame bestanddeel in botox). Haar baby werd blind en doof geboren.

De wetenschap ziet nu een direct verband tussen het inspuiten van botulinum toxine en de aangeboren afwijkingen, zo is te lezen op gezondheidplein.nl. Daarom adviseert de Cosmetics Physicians Society of Australia (CSPA) haar leden dit middel niet meer in te gebruiken bij zwangere vrouwen.

Lees ook:Minder vrouwen sterven tijdens of na zwangerschap
Lees ook:Teveel drop slecht voor zwangere vrouw
Lees ook:Ontroerend filmpje: dove baby hoort moeder
Lees ook:Handen wassen voorkomt dove baby
Lees ook:Peuter (3) overleden aan Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>