Teveel drop slecht voor zwangere vrouw

dropEr komt een enorme dooddoener in me op .. dat alles waar teveel voor staat slecht voor je is .. Maar in dit geval geldt volgens mij, net als voor alchohol en roken, better safe than sorry. Finse onderzoekers hebben ontdekt dat teveel drop tijdens de zwangerschap grote gevolgen kan hebben voor je baby. Kinderen van zwangere vrouwen die grote hoeveelheden drop eten hebben een grotere kans op het ontwikkelen van gedragsproblemen, waaronder ADHD, en een lager IQ. Toch wel iets om over na te denken als je ene zak na de andere verslindt!

De onderzoekers bestudeerden 321 achtjarige kinderen, zo is te lezen op Psycholoog.net. Van deze groep was bekend hoeveel drop hun moeders tijdens de zwangerschap hadden gegeten. De kinderen werden psychologisch onderzocht waarbij werd gekeken naar onder andere de woordenschat, het geheugen en ruimtelijk inzicht.

Uit de resultaten blijkt dat vrouwen die meer dan 500 mg glycyrrhizinezuur, een soort zoetstof die in drop zit, binnen kregen een verhoogde kans hadden op een kind met een lager IQ dat gedragsproblemen vertoont.

500 mg glycyrrhizinezuur komt overeen met ongeveer 100 gram dropjes. De onderzoekers vermoeden dat het functioneren van de placenta belemmerd wordt door een bestanddeel van drop. Daardoor zou de moeder stresshormonen door kunnen geven aan baby.

Eerder was al bekend dat glycyrrhizine de bloeddruk kan verhogen. Ook daarom kunnen zwangere vrouwen beter geen drop snoepen.

Lees ook:Gedragsproblemen baby door mobieltje moeder
Lees ook:Slaaptekort probleem voor zwangere vrouw
Lees ook:Moeder met reuma krijgt lichtere baby
Lees ook:‘Matig drinken tijdens zwangerschap mag best’
Lees ook:Zwanger? Helaas pindakaas!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Teveel drop slecht voor zwangere vrouw

 1. Mother

  Gelukkig voor mij was even verder zoeken op internet erg nuttig:

  Bovenstaand genoemt artikel is niet juist (en inmiddels van de psychologg.net website gehaald.

  Lees het correcte verhaal op: http://www.journalistiekennieuwemedia.nl/NC/?p=2895

  Geniet lekker van je dropje (met mate :) )!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>