Peuter (3) overleden aan Mexicaanse griep

Als moeder van een peuter van bijna 3 begin ik ‘m nu eerlijk gezegd toch wel een beetje te knijpen. Ik zou bijna zeggen: kom maar op met die spuiten voor het te laat is! Vrijdag is namelijk een 3-jarig meisje uit het Brabantse Boxmeer overleden aan het griepvirus. Voor zover bekend was het kindje niet ziek. Het aantal dodelijke slachtoffers van H1N1 komt daarmee in ons land op elf.

Het meisje zou het tweede dodelijke slachtoffer zijn dat geen andere ziekten onder de leden had; vorige week overleed een verder gezond meisje van 14.

Het is zeker dat de peuter uit Brabant was besmet met de Mexicaanse griep, maar de uiteindelijke doodsoorzaak zal pas over enkele weken bekend worden.

In Nederland zijn nu elf mensen met Mexicaanse griep overleden, van wie vijf deze week. Mogelijk is in die laatste groep nóg iemand die geen andere aandoeningen had.

Het RIVM benadrukt dat de Mexicaanse griep over het algemeen mild verloopt. Maar net als bij normale griep komt het sporadisch voor dat verder gezonde mensen eraan overlijden.

Bron: Wereldomroep

Lees ook:Aantal griepdoden stijgt naar 13
Lees ook:Tweede griepdode in Nederland
Lees ook:Mexicaanse griep op z’n retour?
Lees ook:Ook volwassen slachtoffer Mexicaanse griep
Lees ook:Weer vier doden Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>