Boekentip: De dag dat ik doodging

Vooropgesteld: mijn zoontje is geboren vlak voordat ik in een jarenlange rollercoaster tercht kwam die baarmoederhalskanker heet. Ik heb dus ontzettend veel geluk gehad! Maar dat ik uiteindelijk voor mijn eigen gezondheid moest kiezen en de wens voor een tweede kindje voorgoed vaarwel moest zeggen… Daar kan ik nog steeds om janken. Hoewel dit boek dus een treurigstemmend ‘feest’ van herkenning zal zijn, staat het toch bovenaan mijn verlanglijstje.

De dag dat ik doodging is het aangrijpende relaas van een jonge vrouw die tijdens haar zwangerschap ontdekt dat ze baarmoederhalskanker heeft.

De reactie van de artsen is eenduidig: checken of er geen uitzaaiingen zijn, de baby aborteren en de baarmoeder met de tumor verwijderen, alleen dan heeft ze een overlevingskans. Maar Tania denkt er niet over om abortus te plegen. Vσσr alles zal ze proberen het kindje te laten overleven.

De dag dat ik doodging is het genadeloos eerlijke verhaal van een moeder die vecht voor haar kind. Een verhaal over kanker, liefde, onmacht, zwangerschap en ethische keuzes.

Been there, done that ..

Lees ook:Tweelingbroer in buik baby
Lees ook:Ander onderzoek baarmoederhalskanker
Lees ook:Dagboek IVF: uit respect voor Jade Goody
Lees ook:Het is een wonder: baby twee keer geboren!
Lees ook:Baby van een maand ‘zwanger’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>