Baby per ongeluk opgesloten in auto

 

 

 

 

 

 

 

Het zijn van die berichten waarvan je haren als zwangere vrouw of jonge moeder meteen recht overeind gaan staan… Een 42-jarige vrouw sloot dinsdag in Leidschendam per ongeluk haar 8 maanden oude baby op in de auto. Dan denk je meteen terug aan die twee gevallen in 2007 waarbij het gruwelijk verkeerd afliep. In Baarle-Nassau en in het Belgische Halle stierven twee baby's nadat ze door hun moeder in de auto waren achtergelaten. Gelukkig liep het in dit geval goed af ..

In Leidschendam liet de moeder de autosleutels binnen in de auto liggen, schrijft het Algemeen Dagblad. Ze had gelukkig genoeg tegenwoordigheid van geest om meteen de politie te bellen. Die kon samen met een voorbijganger helpen. De baby kreeg het benauwd, waardoor de agent besloot de ruit van het linkervoorportier te verbreken.

 

In Baarle-Nassau ging het vorig jaar om een jongetje van 10 maanden oud. De vrouw had de auto bij de basisschool geparkeerd waar ze zelf les gaf. In het Belgische Halle stierf een baby van 5 maanden oud door uitdroging nadat de moeder het kind in de auto had laten zitten. In beide gevallen ging het om werkende mama's die hun kind waren 'vergeten' toen ze naar hun werk gingen.

 

Meteen na deze twee dramatische gebeurtenissen brak er een discussie los over moeders die zo nodig fulltime moeten gaan werken. Hun prioriteiten zouden niet bij hun kind liggen maar bij zichzelf. Persoonlijk denk ik dat de moeders zelf in dit soort gevallen de beste afweging kunnen maken. Ze moeten zich in alle eerlijkheid afvragen: ben ik er alweer aan toe om te gaan werken? Of staat mijn hoofd er helemaal nog niet naar? Kan ik het erbij hebben of zal het me al snel teveel worden? Recht op een langer zwangerschapsverlof dan 16 weken kan daarbij een steuntje in de rug zijn. Als je niet de druk voelt dat je weer moet gaan werken, kun je in alle rust een weloverwogen besluit nemen. En kan de maatschappij de risico's op dit soort drama's wellicht verkleinen.

Lees ook:Moeder die baby vergat in auto niet vervolgd
Lees ook:Wanneer ben je een falende moeder?
Lees ook:Baby bezweken in snikhete auto
Lees ook:Baby bewusteloos in bloedhete auto!
Lees ook:Vergeten Vlaamse baby sterft in auto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>