Moeder die baby vergat in auto niet vervolgd

Eindelijk gerechtigheid. Zo voelt het dat de 34-jarige moeder die vorig jaar in Baarle-Nassau haar baby vergat in de auto, niet verder wordt vervolgd. De vrouw was vergeten haar kind eerst naar de kinderopvang te brengen voor ze ging werken. Het jongetje overleed. Het lijkt me dat de moeder door het drama al genoeg gestraft is. Gelukkig denkt justitie in Breda er precies zo over.

 De elf maanden oude baby zat ruim vijf uur in een afgesloten auto in de zon op een parkeerplaats. Het kind overleed door uitdroging en oververhitting.

 

Volgens justitie is er voldoende bewijs om de zaak voor de rechter te brengen. Maar de gevolgen van de tragische gebeurtenissen in mei 2007 zijn voor de vrouw en haar directe omgeving zó ingrijpend geweest, dat justitie heeft besloten haar niet verder te vervolgen.

Lees ook:Vergeten Vlaamse baby sterft in auto
Lees ook:Borstvoeding achter het stuur!
Lees ook:Baby bezweken in snikhete auto
Lees ook:Baby te vondeling gelegd in Hoorn
Lees ook:Baby per ongeluk opgesloten in auto

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Moeder die baby vergat in auto niet vervolgd

 1. Mama to be

  Hoe kan je in godsnaam je kind vergeten???
  Tuurlijk is het vreselijk, maar tóch…????
  Ik kan me er niks bij voorstellen.

  Zomaar een klein mensje overleden, door stommiteit van nota bene zijn eigen moeder.

  Zulke berichten komen bij mij heel hard aan, zou zooo graag ook zwanger raken en een kindje baren en oh mijn god wat zou ik het koesteren en er voorzichtig mee zijn! Zo’n kostbaar geschenk!

  Helaas heb ik PCOS waardoor het tot nu toe nog steeds niet gelukt is om zwanger te raken. Zélfs niet na hulp van de medici tot nu toe. En een kindje is zo ontzettend gewenst…!!!!!!

  Het leven is zo oneerlijk. En dat zal die moeder uit Breda wrs ook zo ervaren.

    /   Reply  / 
 2. Manon

  Verschrikkelijk! wat een drama zeg, ik heb zelf 2 kinderen 1 van 7 en 1 van 15 maanden, wat moet die moeder zich k*t gevoeld hebben zeg! je kind vergeten in de auto, die baby heeft het slecht gehad….. ik zou het mezelf niet kunnen vergeven, toch ben ik blij voor de moeder dat ze niet word vervolgd.. wat er is gebeurd is al een hele straf ofzich. kan me niet voorstellen dat ik mijn kind ooit zou vergeten in de auto, maar mijn moeder vertelde eens dat ze mijn oudste broer ook een keer thuis was vergeten toen ze boodschappen ging doen (1e kind, net geboren) die moest onderweg naar de winkel weer terug naar huis.
  ik hoop dat de moeder van de overleden baby ooit rust kan vinden..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>