Artsen tegen verlagen abortusgrens

De vereniging van artsen, KNMG, is tegen het verlagen van de abortustermijn naar 18 weken. Dat ontneemt vrouwen de kans om een zorgvuldige afweging te maken over het al dan niet afbreken van hun zwangerschap. De artsen verwerpen ‘met kracht’ een voorstel van de ChristenUnie.

Die partij stelde deze week voor de abortustermijn te verlagen naar achttien weken. Dat zou betekenen dat een vrouw niet meer tot abortus kan besluiten naar aanleiding van de twintigwekenecho, waarmee ernstige afwijkingen bij de foetus kunnen worden vastgesteld. De KNMG vindt dat onacceptabel.

Er gaan ook stemmen op, onder meer bij het CDA, om de abortustermijn te verlagen naar 22 weken, omdat artsen sinds kort baby’s in leven houden die bij 24 weken worden geboren.

Volgens de KNMG is ook een harde grens van 22 weken onverstandig. In de praktijk hanteren abortusklinieken deze grens al. Soms is er echter meer onderzoek nodig om de ernst van afwijkingen te bepalen, waardoor die grens wordt overschreden. Deze mogelijkheid moet volgens de artsen blijven bestaan.

Bron: Kraamsupport Online

Lees ook:KNMG: ‘Arts mag dood ernstig zieke baby versnellen’
Lees ook:Vaker abortus na 20 weken echo
Lees ook:Toename abortussen na 20 weken echo
Lees ook:Debatserie: Van wieg tot graf
Lees ook:‘Navelstreng baby’s later doorknippen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>