SGP: kans op zwangerschap na verkrachting ‘heel klein’

Hoe dom kun je wezen in verkiezingstijd? Blijkbaar heeft SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij niks geleerd van de enorme uitglijer die de Republikeinse kandidaat voor de Senaat Todd Akin enkele weken geleden maakte. Akin zei ervan overtuigd te zijn dat vrouwen na een verkrachting niet zwanger kunnen worden. Ook Van der Staaij beschouwt het als ”een feit” dat de kans ”heel klein” is dat vrouwen na een verkrachting zwanger worden.

De SGP-lijsttrekker zei dat dinsdag in het programma Wat kiest Nederland op RTLZ. Hij noemt verkrachting vreselijk en erkent de grote gevolgen voor de slachtoffers, maar zijn partij blijft tegen abortus.”Wij blijven onder alle omstandigheden voor het ongeboren leven staan”, aldus Van der Staaij.

Volgens hem moet niet het beeld ontstaan dat abortussen in Nederland met name het gevolg zijn van verkrachtingen.

PvdA wil excuses

De PvdA vindt dat SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij alle vrouwen in Nederland excuses moet aanbieden vanwege zijn uitspraak dat de kans op een zwangerschap na verkrachting heel klein is.”Ik ben geschokt”, reageert PvdA-Tweede Kamerlid Jetta Klijnsma. ”Uit deze uitspraak blijkt dat de SGP vrouwen totaal niet serieus neemt. De PvdA zal het recht op abortus altijd verdedigen.”

GroenLinks spreekt van een schandalige en walgelijke uitspraak van Van der Staaij.

Bron: Nu.nl

Lees ook:De feiten: 7 procent raakt zwanger na verkrachting
Lees ook:Politicus VS: na verkrachting niet zwanger
Lees ook:Schreeuw om Leven verspreidt plastic foetussen
Lees ook:Papa Wouter Bos zegt politiek vaarwel
Lees ook:Bofepidemie in Biblebelt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>