Foetus getuigt in abortuszaak

Bizar! In de Verenigde Staten is een foetus opgeroepen om te getuigen in een abortuszaak. Het Huis van Afgevaardigden roept het ongeboren kind op in een hoorzitting over een nieuwe wet die abortussen verbiedt als een eerste hartslag is geconstateerd.

Tijdens de bijeenkomst zal een negen weken zwangere vrouw worden verbonden aan een echoapparaat, zodat de aanwezigen de hartslag van de foetus op grote schermen kunnen zien.

De anti-abortusgroep Faith2Action, is de bedenker van de bijzondere getuigenis. De groep wil politici zo laten zien wat ze met de zogenoemde ‘Hartslagwet’ kunnen beschermen.

Bron: AD

Lees ook:Kidman verzweeg dochter
Lees ook:Dochter voor Nicole Kidman
Lees ook:Moeder gooide foetus zelf weg
Lees ook:Moeder dode foetus vrijgelaten
Lees ook:Het grote prikken van kleintjes is begonnen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Foetus getuigt in abortuszaak

 1. JL

  Belachelijk, die vrouw moet zelf weten welke keuze ze maakt. Het is haar buik!

    /   Reply  / 
  1. Sarah Morton

   Het gaat wel om een mensje, met een eigen lichaam, gezicht, armen en benen, gevoelens en ervaringen. De foetus wordt zonder verdoving en met veel geweld uit de baarmoeder getrokken. Tot welke leeftijd mag abortus volgens jou?
   Als het haar buik is en ze de baas is over haar eigen lichaam, is ze dan ook zo vrij om verantwoordelijkheid te nemen voor haar keuzes en een zwangerschap te voorkomen? Sommige ‘moeders’ laten het kind al weghalen als het kind een vlekje heeft, of ze nog een paar jaar had willen wachten met de zwangerschap.
   En nee, ik ben geen geloofsfanaat.
   Het wordt natuurlijk gecompliceerder als de vrouw tegen haar wil zwanger is geworden, bijv. vanuit een verkrachting of uithuwelijking, een zeer traumatische gebeurtenis. Of als de zwangerschap het leven van de moeder in gevaar brengt, bijv een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.
   Abortus zou alleen voor noodgevallen moeten zijn en geen voorbehoedsmiddel.
   Overigens vraag ik me wel af hoe een foetus zou moeten getuigen?

     /   Reply  / 
 2. JL

  Het is hier nu eenmaal legaal, gelukkig. Soms is dit een betere keuze. Niet iedereen kan een goede moeder zijn. Soms is de situatie niet goed, en zo kunnen er nog meer argumenten zijn. Tot 24 weken mag het, maar ikzelf vind dat 12 weken het maximale is. Tenzij het kind ernstig ziek zou zijn.

    /   Reply  / 
  1. Sarah Morton

   Beste JL,

   dank voor je genuanceerde reactie. Je hebt gelijk dat niet iedereen een goede ouder kan zijn. Dat heeft vooral te maken met hun eigen onverwerkte verleden. Iemand ontwikkelt zich geestelijk door de omgeving. Hoe iemand opgroeit dat gaat hij als normaal beschouwen. Een volwassenen ervaart het leven eigenlijk vanuit het perspectief van het kind dat hij/zij was. Een sterk versimpelde weergave van een ingewikkeld thema: De invloed van (vroeg)kinderlijke ervaringen.
   Ik geloof niet dat een abortus de oplossing van dit maatschappelijke probleem. Het kind is niet de oorzaak van de omstandigheden, maar het wordt wel op het kind afgeschoven. Dat is symptoombestrijding, nog los van de gruwelijke methoden hoe het kind wordt verwijderd.
   Ook als het kind ongewenst is, zegt dat weinig over het kind op zich. Men zou zich beter op de oorzaak kunnen richten, zolang het onderliggende probleem blijft bestaan, blijf je brandjes blussen.

   En wat vindt je ervan dat de anticonceptiepil niet meer in het basispakket zit van de zorgverzekering wordt, maar abortus wel altijd vergoed wordt?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>