De feiten: 7 procent raakt zwanger na verkrachting

Van de vrouwen die verkracht worden, raakt 7 procent zwanger. Dat blijkt uit een onderzoek van kenniscentrum Rutgers WPF (voorheen Rutgers Nisso Groep) uit 2009. De studie is gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid. SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij noemde de kans dat een vrouw zwanger raakt na een verkrachting dinsdag „heel klein”.

Volgens het kenniscentrum is het „een mythe te denken dat vrouwen niet zwanger kunnen raken na een verkrachting”. Dat staat als reactie te lezen op de website. „Verkrachting is strafbaar. Rutgers WPF vindt verkrachting ontoelaatbaar en dat vrouwen die na verkrachting zwanger raken, recht hebben op abortus.”

Eén op de 100 Nederlandse vrouwen tussen de 15 en 70 jaar is ooit zwanger geweest als gevolg van seksueel geweld. De helft van die vrouwen heeft een abortus laten uitvoeren, 20 procent kreeg een miskraam en ongeveer een derde heeft een kind gekregen.

Uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit 2011, blijkt dat 1580 vrouwen zijn verkracht, 111 van hen raakten vermoedelijk zwanger. Ieder jaar ondergaan gemiddeld 28.000 vrouwen een abortus in een kliniek of ziekenhuis. Dat cijfer is volgens het CBS de laatste jaren redelijk stabiel.

Bron: Telegraaf.nl

Lees ook:Weinig hulp voor zwangere na verkrachting
Lees ook:SGP: kans op zwangerschap na verkrachting ‘heel klein’
Lees ook:‘Vijf procent van vrouwen niet spontaan zwanger’
Lees ook:Moedersterfte met derde afgenomen
Lees ook:Jaarlijks 1200 ongelukken met speelgoed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>