‘Kamphues wilde abortus afdwingen’

Rob Kamphues zou zijn vriendin tot een abortus hebben gedwongen. Dat schrijft Privé woensdag. Mona Liza Machado bleek na een stormachtige relatie van twee maanden zwanger te zijn van de programmamaker/presentator. De vrouw besloot toch haar kindje te houden. In augustus is ze bevallen van dochter Monica-Louise.

Zodra Mona Liza haar vlam vertelde zwanger te zijn, was het snel gedaan met de liefde,zegt de kersverse moeder. Hij zou haar beschuldigd hebben van stalking en haar hebben laten opsluiten in een Purmerendse politiecel.

Mona Liza beviel uiteindelijk alleen. Over eventuele aanwezigheid van Rob als vader, maakt zij zich geen illusies. Kamphues, vader van twee kinderen, geeft aan te weinig tijd te hebben voor nog een kind.

Waar Mona Liza de zwangerschap heeft doorgezet, zou Rachel Hazes haar zwangerschap in overleg met André destijds hebben laten afbreken. “André was stapelgek op zijn Roxeanne en kleine Dré. Maar dat hij op late leeftijd weer vader zou worden, ging hem iets te ver”, schreef bodyguard Robert de Waal in zijn boek De schaduw van André Hazes.

In hoeverre mag een man een abortus eigenlijk afdwingen? En wat zijn de rechten van de aanstaande vader als het kind nog niet geboren is? De keuze voor een abortus ligt bij de moeder. Een embryo zou namelijk wettelijk gezien nog geen rechtspersoon zijn, maar onderdeel van het lichaam van de vrouw. Zij heeft daarom volledige zeggenschap. De aanstaande vader heeft geen medezeggenschap. Pas als het kind geboren is, heeft de vader rechten en plichten.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Eerste babyfoto van Jan Smit’s zoontje Senn
Lees ook:Liza Smit zwanger van een jongetje
Lees ook:Britse baby overleeft abortus
Lees ook:Jan Smit vader van dochter: Emma
Lees ook:Bizar: foetus overleeft abortus

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Kamphues wilde abortus afdwingen’

  1. Holland

    Dan had hij het maar veilig moeten doen. Of helemaal niet moeten doen !!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>