Dieet helpt kinderen met ADHD

Kinderen met ADHD kunnen baat hebben bij een strikt dieet, het zogeheten RED-dieet. Dat blijkt uit onderzoek van het ADHD Research Centrum Eindhoven en de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als de kinderen zich aan het dieet zouden ze volgens de onderzoekers veel minder medicijnen hoeven  te slikken.

De onderzoekers bevelen dan ook aan om dit dieet op te nemen in het behandelprotocol van kinderen met ADHD. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

RED staat voor Restricted Elimination Diet. Het is een hypo-allergeen dieet. Alle voedingsmiddelen waarop kinderen zouden kunnen reageren, worden gedurende vijf weken weggelaten. Zo kan bij een kind met ADHD worden vastgesteld of voeding z’n gedrag beïnvloedt. Als dat zo is, worden afzonderlijke voedingsmiddelen stuk voor stuk weer aan het dieet toegevoegd. Dan blijkt op welk specifiek voedingsmiddel een individueel kind reageert.

Na het volgen van het RED-dieet was bij tweederde van de kinderen geen sprake meer van ADHD. In de controlegroep was geen verschil in gedrag van de kinderen meetbaar.

Bron: Radboud Universiteit Nijmegen.

Lees ook:Risico obesitas voor kinderen groter door wintertijd
Lees ook:Dikke mannen produceren minder zaad
Lees ook:Hollandse pot goed voor sperma
Lees ook:Meeroken verhoogt kans ADHD
Lees ook:Stress grote gevolgen voor baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>