Risico obesitas voor kinderen groter door wintertijd

Ja, ik kan me daar wel iets bij voorstellen hoor. Op dieet.blog.nl lees ik dat kinderen met overgewicht makkelijker kilo’s verliezen als we de klok in de winter niet zouden terugdraaien. Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen namelijk actiever zijn op langere dagen. Eigenlijk heel logisch: als je langer buiten kunt spelen is de kans kleiner dat je kindje wil computeren of televisie kijken.

Het onderzoek is een paar jaar geleden al gedaan door de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Maar de conclusies blijven uiteraard gelden ..

Kinderen tot 11 jaar zijn het meest actief tussen 17.00 en 20.00 uur ‘s avonds, op voorwaarde dat het buiten nog niet donker is.

Lees het hele artikel op Dieet.blog.nl

Lees ook:Dikke meisjesbaby grotere kans op borstkanker
Lees ook:Dieet helpt kinderen met ADHD
Lees ook:Verdachte misbruik vrijwilliger op school
Lees ook:Hollandse pot goed voor sperma
Lees ook:Gezond kind uit 20 jaar oud embryo

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Risico obesitas voor kinderen groter door wintertijd

 1. Dirk Ane

  Even voor de duidelijkheid ve zetten de tijd terug in oorsprongelijke staat. De zomertijd is de aangepaste tijd. Het is ingesteld omdat het al licht was als mensen nog sliepen dus om het daglicht zo efficient mogelijk te gebruiken is de zomertijd ingesteld. Tevens is het logisch dat kinderen actiever zijn in de zomer, omdat licht effect heeft op je energie niveau e.d. Er zijn natuurlijk ook nog de seizoensgebonden depressies dit heeft ook te maken met de hoeveelheid licht. Dit heeft dus helemaal niets met de winterTIJD te maken, maar met de hoeveelheid LICHT.

    /   Reply  / 
  1. Kombrink Kommunicatie Auteur

   Toen ik het blogje schreef bedacht ik me dat ook. De zomertijd is in feite een kunstmatige tijd, de wintertijd is de echte tijd. Maar ik heb die nuance weggelaten om het niet nodeloos ingewikkeld te maken. Maar het klopt helemaal wat je schrijft!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>