Pretecho in ziekenhuis mag

Ziekenhuizen mogen pretecho’s maken als daar geen publiek geld aan wordt besteed. Dat heeft minister Schippers van Volksgezondheid woensdag laten weten in antwoord op Kamervragen van de SP. Dikke duim voor de minister die – zelf ook moeder – precies aanvoelt waar zwangere vrouwen behoefte aan hebben. Waarom zou je zoiets prachtigs als kijken naar het kindje in je buik alleen toestaan in een dure privĂ©-kliniek?

De SP vroeg Schippers vorige maand om opheldering, nadat in het nieuws was geweest dat het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen tegen commercieel tarief pretecho’s aanbood. De SP is daar tegen.

De partij vindt dat ziekenhuizen alleen medisch noodzakelijke echo’s mogen uitvoeren. Pretecho’s zouden alleen door particuliere klinieken mogen worden gemaakt.

Schippers meldt dat er in Nederland tientallen ziekenhuizen zijn die pretecho’s aanbieden aan vrouwen die hun ongeboren kind vaker willen zien dan alleen bij de twintigwekenecho, die aan alle zwangere vrouwen wordt aangeboden.

De minister is niet van plan de praktijk te verbieden, zolang ziekenhuizen er geen collectief geld in steken en de pretecho’s geen voorrang geven op medisch noodzakelijke echo’s. Ook moeten artsen en verloskundigen altijd duidelijk onderscheid maken tussen medisch noodzakelijke echo’s en pretecho’s.

Bron: Nieuws.nl

Lees ook:Dit jaar nog lijst ziekenhuizen verloskunde
Lees ook:Logo waarschuwing alcohol voor zwangere?
Lees ook:Vroege echo kan tientallen babylevens redden
Lees ook:Vaccinatie Mexicaanse griep van start
Lees ook:IVF toch drie keer vergoed?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>