IVF toch drie keer vergoed?

Met dank aan een motie van GroenLinks en D66! Op Nu.nl lees ik dat het kabinet misschien toch bereid is om drie ivf-behandelingen te blijven vergoeden in plaats van één. Het goede nieuws is op te maken uit een brief die minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) dinsdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Schippers heeft op verzoek van de Tweede Kamer laten onderzoeken of er alternatieven zijn voor de beperking van het aantal ivf-pogingen, een maatregel die vanaf 2013 dertig miljoen euro per jaar moet opleveren. “Dit heeft meerdere bruikbare voorstellen opgeleverd”, meldt zij.

Het gaat daarbij onder meer om het efficiënter voorschrijven van medicijnen en het nauwkeuriger bepalen of een ivf-behandeling zin heeft.

De alternatieve plannen worden de komende tijd verder onderzocht. Als voldoende zeker is dat ze evenveel geld opleveren, is de beperking van het aantal ivf-behandelingen van de baan. Schippers neemt in mei een besluit.

Bron: Nu.nl.

Lees ook:IVF na 43e jaar niet meer vergoed
Lees ook:Kamer voor invriezen eicellen
Lees ook:App berekent slagingskans IVF
Lees ook:Hielprik test ook op taaislijmziekte
Lees ook:Logo waarschuwing alcohol voor zwangere?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>