70.000 handtekeningen kinderopvang

Groen Links heeft maandag 70.000 handtekeningen aangeboden aan minister Henk Kamp van Sociale Zaken. Het zijn krabbels van ouders die bezorgd zijn over de bezuinigingen op de kinderopvang. Tweede Kamerlid Ineke van Gent bood een krat vol handtekeningen aan: 70.695 in totaal.

Ook kinderen konden hun steentje bijdragen aan de actie ‘Handen af van kinderopvang’ door mee te doen aan een kleurwedstrijd. De winnaars van deze wedstrijd kwamen minister Kamp hun uitvergrote kleurplaten brengen.

Ook kregen ze van Femke Halsema een prijsje. “Jullie vinden de opvang heel erg belangrijk. Ik ook. Wij gaan er nu over praten en goed nadenken over wat jullie gezegd hebben”, zei de ‘baas van de kinderopvang’, zoals Kamp door Van Gent bij de meisjes en jongens werd geïntroduceerd.

GroenLinks overhandigde de handtekeningen voorafgaand aan een wetgevingsoverleg in de Tweede Kamer over de toekomst van de kinderopvang. Ineke van Gent diende een voorstel in waarmee de bezuiniging op de kinderopvang ongedaan wordt gemaakt. De regeringspartijen steunen dit plan niet.

Bron: website Groen Links

Lees ook:60.000 krabbels petitie kinderopvang
Lees ook:Zaterdag actiedag kinderopvang
Lees ook:Veel steun voor petitie kinderopvang
Lees ook:Kinderopvang in 2012 duurder
Lees ook:Actie Groen Links: ‘Handen af van de kinderopvang’

1 Reacties // Reageer

One thought on “70.000 handtekeningen kinderopvang

  1. Ben Lammers

    kinderopvang moet blijven in de huidige vorm

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>