Veel steun voor petitie kinderopvang

kinderopvang petitie groen linksGroen Links heeft dinsdagavond de handtekeningenactie ’Ik wil werken. Handen af van kinderopvang!’ nieuw leven in geblazen. Al een paar uur nadat het demissionaire kabinet op Prinsjesdag de bezuinigingen op de kinderopvang officieel had aangekondigd, zette Groen Links een petitie op de website. De actie wordt inmiddels (we schrijven zaterdagochtend) door 25000 mensen gesteund.

Tweede Kamerlid Ineke van Gent en fractievoorzitter Femke Halsema schrijven in de petitie:

Het demissionaire kabinet wil weer flink gaan snijden in de kosten van de kinderopvang. Terwijl betaalbare kinderopvang juist in deze tijden van crisis van groot belang is. De maat is nu echt vol. Niet nog meer bezuinigen op kinderopvang, vindt GroenLinks. Om die eis kracht bij te zetten start vandaag opnieuw een handtekeningenactie.

Bezuinigen op kinderopvang werkt niet. Als de kinderopvang te duur wordt, vallen de sommen aan de keukentafel negatief uit. Zeker in gezinnen met een laag inkomen. Met name vrouwen zullen stoppen met werken. Terwijl we alleen al in de zorg straks 500.000 mensen extra nodig hebben.

Dit is de zoveelste bezuiniging op rij. Ouders moeten steeds meer gaan betalen voor de kinderopvang. Zo langzamerhand zijn ouders honderden tot duizenden euro’s meer kwijt aan kinderopvang.

Goede en toegankelijke kinderopvang moet een prioriteit blijven. De overheid moet de kinderopvang niet kapot bezuinigen, maar juist aan de slag gaan om de wachtlijsten nu eindelijk eens weg te werken en de kwaliteit te verbeteren.

Klik hier om de petitie te ondertekenen.

Handen af van de kinderopvang! Teken de petitie..

Lees ook:60.000 krabbels petitie kinderopvang
Lees ook:Zaterdag actiedag kinderopvang
Lees ook:Actie Groen Links: ‘Handen af van de kinderopvang’
Lees ook:Dure creche nekt ouders
Lees ook:70.000 handtekeningen kinderopvang

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veel steun voor petitie kinderopvang

  1. Rolf Finders

    Van kinderopvang hebben niet alleen de moeders voordeel, ook de kinderen. Lees mijn blog op Vak Finders (rolffinders.web-log.nl)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>