Kinderopvang in 2012 duurder

Het hing al langer in de lucht maar nu kunnen we er niet meer omheen. Vanaf volgend jaar gaan alle ouders meer betalen voor de kinderopvang. Minister Kamp van Sociale Zaken gaat de eigen, inkomensafhankelijke bijdrage verhogen.

In 2005 kostte de kinderopvang nog 1 miljard, 6 jaar later is dat gestegen naar 3,7 miljard. Om te voorkomen dat die kosten nog verder stijgen, grijpt Kamp in.

De laagste inkomens gaan gemiddeld enkele tientjes per maand meer betalen. Dat loopt langzaam op tot een paar honderd euro per maand voor de hoogste inkomens.

Gezinnen met een inkomen boven de 130.000 euro per jaar krijgen voor het eerste en het tweede kind nog maar 33% van de kosten vergoed. Nu is dat in veel gevallen voor het tweede kind nog ruim 80%.

De verlaging van de kinderopvangtoeslag naar maximaal 5 euro per uur, waar eerst sprake van was, gaat niet door. Dat is vooral prettig voor mensen met een laag inkomen: die gaan er niet extra op achteruit. De belangenvereniging van ouders in de kinderopvang is daar blij mee.

Aanstaande maandag presenteert minister Kamp zijn plannen, die woensdag in de ministerraad zijn besproken.

Bron: RTL Nieuws.nl

Lees ook:Minister snoeit kindregelingen
Lees ook:‘Kinderopvang wordt onbetaalbaar’
Lees ook:70.000 handtekeningen kinderopvang
Lees ook:Grote gezinnen extra getroffen
Lees ook:We gaan dus ècht meer betalen voor kinderopvang

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kinderopvang in 2012 duurder

 1. Ellen

  Er is een nieuwe site online, deze biedt ouders het gratis alternatief voor de reguliere kinderopvang. http://www.ruilopvang.nl
  Hier vind je ouders waarmee je opvang kunt ruilen; je vangt elkaars kinderen op.
  Schrijf je gratis en vrijblijvend in!

    /   Reply  / 
 2. Ronald Goedhart

  Leuk idee, die ruilopvang. Zal ik eens naar kijken. Heb je ook gedacht aan gastouderopvang, waarbij je als het ware een eigen professionele oppas hebt? Ik ben zelf aan ViaViela Amsterdam-Barendrecht verbonden en ik weet dat je uiteindelijk goedkoper uit bent en ook een oppas kunt hebben op momenten waarop het lastiger is een kinderdagverblijf of bso te gebruiken. Als je gastouder familie is, hou je het geld ook nog eens in de familie.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>