Actie Groen Links: ‘Handen af van de kinderopvang’

Omdat de PvdA de verkiezingsbelofte voor gratis kinderopvang duidelijk niet waar kan maken, vindt Groen Links het tijd worden voor actie. Een handtekeningenactie. Sta ik normaal gesproken niet meteen te springen als Femke Halsema iets roept, in dit geval ben ik het van harte met haar eens. Als de regeling voor kinderopvang inderdaad wordt gesaneerd gaan we met z’n allen veel meer betalen en worden de wachtlijsten langer en langer. Voor wie dat niet wil is er maar één devies: tekenen die petitie. En wel nu!

Woensdagavond debatteerde de Tweede Kamer over de kinderopvang. Groen Links had opgeroepen tot een spoeddebat. Het kabinet zegt dat bezuinigingen op de kinderopvang onvermijdelijk zijn omdat veel meer mensen dan verwacht er gebruik van maken.

Als het aan de PvdA ligt hoeven gezinnen met een inkomen van anderhalf tot twee keer modaal niet te worden ontzien. Hoe de regeling wordt aangepast is pas in september duidelijk, zei staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) woensdagavond in de Kamer. Ze beloofde wel dat de kinderopvang ‘betaalbaar en toegankelijk’ zal blijven voor iedereen. Of die belofte wel iets om het lijf heeft weten we dus pas op Prinsjesdag. Dan wordt ook pas bekend hoeveel geld ouders meer kwijt zijn aan de opvang.

Zie ook:

Kinderopvang volgend jaar 1400 euro duurder

Hand op de knip voor kinderopvang

Kinderopvang in Nederland straks onbetaalbaar?

Lees ook:Zaterdag actiedag kinderopvang
Lees ook:60.000 krabbels petitie kinderopvang
Lees ook:Gastouderopvang blijft in sobere vorm bestaan
Lees ook:Uitbreiding vaderverlof komt steeds dichterbij
Lees ook:70.000 handtekeningen kinderopvang

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Actie Groen Links: ‘Handen af van de kinderopvang’

 1. Lucy

  Ik heb natuurlijk gelijk getekend!

    /   Reply  / 
 2. JinX

  Ik heb ook getekend !

    /   Reply  / 
 3. Paul

  Nog een handtekening gezet!

    /   Reply  / 
 4. michele

  Hier ook getekend.
  Ben het normaal nooit een smet Femke Halsema maar hier heeft ze absoluut een punt.
  En tja als mensen zich verdiepen in de visie van de partijen ziet men dat pvda helemaal niet voor de arbeiders is. Mensen moeten eens in de partij verdiepen en niet uitgaan van het charisma van de partijleider. En pvda is niet de betrouwbaarste partij. Ze worden wel vaker voor draaikonten uitgemaakt. En voor de arbeiders amehoela. Eerst alle uitkeringen ook voor mensen die ze niet verdienen waardoor de mensen die het wel nodig hebben te weinig krijgen.
  Nee pvda is niet de betrouwbaarste partij dat wordt hier weer eens bevestigd.

    /   Reply  / 
 5. hardeman

  Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het aantal kinderen die ze bezitten,ze noemen het hun rijkdom waarmee ze gezegend zijn.Wel nu ik ben arm en heb geen kinderen waarom moet ik dan betalen voor andermans rijkdom.Typisch verkeerde gedachte van Halsema om anderen te laten opdraaien voor de kosten als gevolg van onverantwoord gedrag.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>